Organizovana predavanja u povodu Dana policije

0 850

Nakon što je upriličeno nekoliko sportskih takmičenja na području naše Općine danas je u organizaciji PU Lukavac u povodu 22. maja Dana policije održano predavanje na temu Bezbjednost u saobraćaju.

Predavanje je održano u Osnovinim školama Lukavac Mjesto i to za učenike 2 razreda dok je u OŠ Puračić održano predavanje na istu temu, ali ovoga puta za učenike 4 razreda. Učenicima je prezentovana Sigurnost u saobraćaju sa posebnim osvrtom na pravila ponašanja najmlađih u saobraćaju. Na času saobraćaja nešto više se govorilo o propisima i samoj sigurnosti te određenim saobraćajnim znakovima koji poboljšavaju sigurnosnu sliku i bezbjednost sobraćaja.

Pored ovih aktivnosti u narednom periodu u povodu Dana policije 18. maja bit će održano predavanje za srednje škole na temu: „Lažne dojave o podmetanju eksplokzivnih naprava u školama“. Za 19 maj predviđena je posjeta predstavnika MUP-a TK i PU Lukavac načelniku Općine Lukavac. Dan kasnije u prostorijama PU Lukavac javnosti će biti prezentovana informacija o bezbjedonosnoj sitaciji na području naše Općine. U sklopu obilježavanja Dana policije 26 maja prema programu bit će održana Svečana akademija na kojoj će učešće uzeti ministar MUP.a TK načelnici Općina Lukavac Gračanica i D Istok poslanici u kantonalnom federalnom i državnom Parlamentu predstavnici suda i tužilaštva kao i predstavnici PU Lukavac te brojni gosti.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x