Općinskoj teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici donirano vrijedno vatrogasno vozilo

4 625

Jučer, 8.aprila 2010. godine, ispred Teritorijalne vatrogasne jedinice Općine Lukavac, održana je primopredaja vatrogasnog vozila koju je Općina Lukavac dobila kao donaciju od njemačke humanitarne organizacije AWO čiji je Predsjednik i gradonačelnik 26 općina grada Erdinga u Njemačkoj, g-din Fritz Steinberger.

Zvaničnoj primopredaji prisustvovali su Predsjedavajući OV Lukavac Suljo Suljević, načelnik Općine Lukavac Dževad Mujkić, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Amir Sejdinović, predstavnici kompanije „Lović & Co“ iz Lukavca, pripadnici teritorijalne vatrogasne jedinice iz Lukavca i Erdinga i g-din Fritz Steinberger, humanitarac i dokazani prijatelju Bosne, koji već 16. godina kontinuirano pomaže vrijednim donacijama bosanski narod. Ova donacija je zasluga i već ranije ostvarenih kontakata i saradnje predstavnika kompanije „Lović & Co“iz Lukavca koji na ovaj način promovišu naš grad i Općinu. Istakao je to i načelnik Mujkić, primajući ključeve vatrogasnog vozila, kojemu je ovom prilikom uručena monografija grada Erdinga i dodao da Općina Lukavac ima najlošije opremljenu vatrogasnu jedinicu u Bosni i Hercegovini, te da je ovaj vrijedan poklon stigao u prave ruke.

Prema riječima Pomoćnika načelnika za civilnu zaštitu, Amira Sejdinovića, sa ovim vozilom, povećane su šanse za spašavanje sa visina iznad 2. sprata, što do sada nije bilo moguće, a obzirom da grad Lukavac postaje grad visokogradnje, ovom vrijednom donacijom, stvoreni su bolji uslovi za protupožarnu zaštitu. Uz vozilo je donirano i 10 boca sa maskama firme „Amadeus“, što je vrijedan doprinos boljoj opremljenosti u slučaju protupožarnih intervencija. Prema riječima zamjenika direktora „Lović & co“ Elmedina Lovića, predviđa se nastavak saradnje i promocije Općine Lukavac u Njemačkoj, kao i donacije slične vrste u narednom periodu.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
turkeshan

Nadam se da nece imat priliku da isprobaju to vozilo(mislim na to da se nadam da nece bit pozara nikakvih ili da nece biti situacija da se neko mora spasavati sa visine)

ramadi ,iraq

fala bogu sto smo dobili to jedno vrijedno vatrogasno vozila al ipak mislim da je u sastavu ovoga clanka trebala postojat i slika tog vozila pa da i mi mozemo to vidjet i stvarno ocjenit koliko je dobro……..

Mirza 525

nekidan ja prolazim s kolima kad vidje njh 50 tak stoje dive se ko svemirsko brodu boze dragi za smijat al ajde neke se nesto dobilo dzaba bas mi je drago Nadam se da nece biti isporobavano mislim da nea pozara ,,,al smjesan je bio prizor kad su poceli hodat oko njega hehehe

LOGCAP III

Fina gesta grada Erding-a i njihovog nacelnika. Osim toga ovo pokazuje da ipak ima onih kojima je do naseg grada stalo pa ga promovisu gdje god stignu, hvala im na tome. Druga stvar, pitam se zasto nam redakcija portala nije uprilicila ovaj dogadjas sa slikama primopredaje i vozila kojeg su vatrogasna jedina Lukavac dobila. Ipak lijepo bi to bilo vidjet. 

Hvala,

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x