Održano takmičenje u sportskom ribolovu

2 582

U subotu, 17. aprila, na jezeru Modrac održalo se veliko međunarod no takmičenje u sportskom ribolovu pod nazivom “Memorijal Simić – Salihspahić”. U Tuzli su boravile najbolje svjetske ekipe koje je predvodile italijanski šampion i petorostruki prvak Svijeta Emilio Colombo
Kao što je najavljeno, u Tuzli su se okupile najbolje klupske ekipe iz 7 zemalja. Svjetski prvaci “Čigra – Trabucco” Kruševac, Mađari, Talijani, Belgijanci, ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Bio je to skup reprezentativaca navedenih zemalja, pojadinačnih svjetskih prvaka u lovu ribe udicom na plovak. Šahovskim riječnikom rečeno – turnir 10-te kategorije.
Sve je počelo već u ranim jutarnjim satima. Na stazi “Plaža” prijava ekipa, taktiziranje ko će u koji sektor, žrijebanje kombinacija, doručak na stazi, sendvići, sokovi i po koja “tuzlanka” – čisto radi zagrijavanja, zatim svečano otvaranje takmičenja.

Takmičare je pozdravio predsjednik Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine gosp. Klepić Đorđe, koji je svim ekipama zaželio dobrodošlicu, dobar ulov i naglasio da će SRS BiH i ove godine svim reprezentativnim selekcijama pružiti istu šansu za odlazak na medjunarodna takmičenja.

Bosna i Hercegovina je organizator ove godine 16. evropskog prvenstva u mušičarenju i pozvao je sve prisutne da dođu u Banja Luku i pogledaju ovu manifestaciju na kojoj će učestvovati najbolje evropske ekipe.
Pozdravima gostima se pridružio i Predsjednik SRD “Rudar-Kreka” gosp. Lelić Vahid koji je
pozdravio sve ekipe, a prijavilo se 23 iz zemalja, zaželivši im dobar ulov, fer i korektnu borbu na ovom značajnom turniru koji je okupio najpoznatije ekipe i pojedince.

Prisutne je pozdravio i Vrhovni sudija takmičenja gosp. Đug Hajrudin, koji je naglsio da ovo takmičenje vode domaće sudije, a sekretar takmičenja je gosp. Bane Nastić, doajen sportskog ribolova u BiH, internacionalni sudija iz Doboja.

Delegat na takmičenju je Kučinski Marcel, internacionalni sudija iz Novog Travnika, a svi sektorski suci su članovi SRD”Rudar-Kreka” Tuzla.

Pozdrav i od gosp. dr.sc. Đug Murisa, predsjednika TK SRD “Rudar-Kreka”, inače zvaničnog prevodioca na takmičenju.
Poslije zvaničnog otvaranja takmičenja, priprema prema satnici, zatim borba u sektorima.

Vođe ekipa taktiziraju, lovi se keder, staje, zatim grize deverika – stanje se iz minuta u minutu mjenja.
“Čigra” vodi, prema stanju na terenu, zatim stižu informacije da Mađari preuzimaju vođstvo. Stari as Siveli Šandor “vuče” ekipu “Mosquito”, a “Čigru” drži u igri Radović Goran, da bi naši takmičari, članovi ekipe “Rudar Kreka” Tuzla u finišu preuzeli stvari u svoje ruke.

Publika je na “položajima” – slikanje, TV kamere, digitalni aparati, izjave i bodrenje.
U 14:15 kraj takmičenja.
Završava se vaganje, Bane i Morić Miro, obrađuju rezultate na računaru, radi se Bilten.
Neizvjesnost je velika, grami odlučuju.
Računar je izbacio plasman. Žiri ostaje bez posla, niko se ne žali, sve je fer i korektno, krajnje profesionalno.

EKIPNI PLASMAN
1. SRD “Rudar Kreka” Tuzla BIH 7 1, 3,3 20.950 g
2. SRD “Čigra-Trabucco” RS 12 1, 4, 7 22.060 g
3. Tim “MOSQUITO” HUN 12 1,5, 6 17.770 g.
4 Tim “Longobardi MILO” IT 18 2,5,11 16,080 g.
5.SRD “Jelah-Tešanj” BiH 20 2,6,20 14.180 g.
6. “Bjelka GME” Slunja HR 24 5,9,10 14.650 g.
7. SRD “Drina” Bratunac BIH 28 2,4,22 14.650 g
8. Tim “Milo” Belgija BEL 28 8,10,10 13.190 g.
9. SRD “Glavatica” Prelog HR 29 3,12,14 13.240 g.
10. RD “Brežice” Brežice SLO 34 7,8, 19 11.590 g.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
beep

ih jesu imali šta i ulovit,možda pokojeg manjića,limenku tuzlaka,kesu iz binga itd,kako tuzlake nije stid dovest ljude na ovu baru,trebali su ih odvest na svoje slano more,dok ga svojom politikom nisu doveli na samo dno nisu se okanili od nekadašnjeg drugog Neuma,sad je samo smrdljiva baruština u kojoj nema više ni ribe koja je uništena mrežama i bombama
http://static.panoramio.com/photos/original/22169161.jpg

Lukavcan

Kao da se ima sta uloviti na modracu xD
Sta su lovili?
Odjecu, krpe, peskire ??? xD
Pobjednik je izvukao frizider xD

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x