Održano takmičenje u saobraćaju za učenike osnovnih škola

4 865

U Poljicu je održano 14. saobraćajno-obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola sa područja općine Lukavac a direktni realizator je Osnovna škola “Poljice”.

Posebno mjesto u okviru saobraćajnih preventivnih aktivnosti TUZAMK-a zauzimaju saobraćajno-obrazovna takmičenja učenika osnovnih škola. Na ovim takmičenjima koja se organizuju u cijeloj državi, u godišnjem ciklusu takmiči se približno 25.000 osnovaca.

Takmičenje se sastoji iz teoretskog i praktičnog dijela, odnosno poznavanje saobraćajnih propisa i spretnosti vožnje bicikla u savladavanju poligona sa preprekama.

Cilj ovih takmičenja je da na popularan način doprinesu saobraćajnoj edukaciji učenika i podizanju nivoa preventivnog djelovanja u oblasti saobraćaja kao i poboljšanju opšteg stanja bezbjednosti saobraćaja i zaštite ljudskih života.

Koncepcija i realizacija ovih takmičenja se ne mogu ni zamisliti bez profesionalnih i kompetentnih nastavnika koji rade na području naše općine.

Treba istaknuti da je prije par godina nastavnik škole “Poljice” Hasan Kasumović nagrađen kao najuspješniji nastavnik u BiH iz oblasti saobraćaja a njegova ljubav prema djeci i pozivu nastavnika je nemjerljiva. Nastavnik Hasan Kasumović je povodom ovog takmičenja saobraćajnoj sekciji škole u Poljicu iz vlastitih sredstava obezbijedio novi bicikl.

Rezultati takmičenja:

Djevojčice:

1. Murgić Alma, OŠ “Poljice”
2. Brkić Meliha, OŠ “Poljice”
3. Ahmetbašić Dženana, OŠ “Poljice”

Dječaci:

1. Beganović Izudin, OŠ “Poljice”
2. Imamović Muris, OŠ “Poljice”
3. Ibrahimović Jasmin, OŠ “Dobošnica”

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PaRaZiT

Ma kao i obicno Poljice najuspjesnije u saobracaju, Hasan nastavnik se najvise od svih profesora na opstini zalaze za ovu sekciju, znam iz iskustva jer sam i ja prije 5-6 godina isao na ovo takmicenje 😉

doom

Prednost domaceg terena 😛 heehheh

Adi_parazit

Moj najdrazi bivsi nastavnik sigurno nema konkurenciju na kantonu,jer samo jedan podatak govori,da je vec imao nekoliko fantasticnih rezultata iz tehnickog odgoja,a sto se tice saobracajnog takmicenja,ja licno sam bio na drzavnom takmicenju a moja drugarica je cak isla i na Europsko u Njemacku…i to sve zahvaljujuci Hasanu Kasumovicu!

Jess

pa dobro i jedan Doboscan je tu 🙂

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x