Održana svečana sjednica Skupštine TK

0 559

U povodu prvog marta, Dana nezavisnosti BiH Skuština TK danas je u BKC-u Tuzla održala svečanu sjednicu. Prisutnima su se obratili predsjednik Skupštine TK Amir Fazlić i njegov zamjenik Tomo Vidović. Svečanu sjednicu uveličali su i učenici Srednje muzičke škole Tuzla koji su izveli dvije muzičke kompozicije Caffe br. 3 i Bosanska svita. ”Dužnost svih nas je da poštujemo principe za koje su se, na referendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine, građani izjasnili za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda, Bošnjaka, Hrvata, Srba i pripadnika drugih naroda koji žive u Bosni i Hercegovini”, kazao je zamjenik predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona Tomo Vidović. Vidović je kazao da odgovornim i dostojanstvenim radom treba sačuvati integritet, suverenitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine, kao državnu zajednicu multietničkog, multikulturnog i multireligijskog društva.

Na svečanoj sjednici prisutnima se obratio i predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Amir Fazlić izrazivši zahvalnost i priznanje onima koji su u vrijeme agresije smogli snage da brane ljudske vrijednosti i civilizacijske tekovine na ovim prostorima. ”Bosna i Hercegovina nastavlja u pravcu izgradnje društva koje će imati vladavinu zakona od koje zavisi sve ostalo, lična i politička sloboda, ekonomska i komercijalna, sloboda i prava pojedinaca i jedino tim načinom može se sačuvati i zaštiti ideju da bude prosperitetno društvo”, kazao je Amir Fazlić, i dodao:

”Skupština Tuzlanskog kantona kao i svi drugi organi vlasti Tuzlanskog kantona, današnjom sjednicom želi potvrditi državno-pravni kontinuitet Bosne i Hercegovine i što organizovanije pristupiti pokretanju našega Kantona”. U ime svih učesnika današnje svečane sjednice Skupštine i institucija vlasti Tuzlanskog kantona, Tomo Vidović je svim građanima Bosne i Hercegovine čestitao prvi mart, Dan nezavisnosti BiH.

(SodaLIVE.ba/Agencije)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x