Održana sjednica Kolegija OV Lukavac

0 534

U četvrtak, 18. marta, održan je Kolegij općinskog vijeća Općine Lukavac, na kojoj je razmatran termin održavanja i materijali o kojima će se raspravljati na 19. redovnoj sjednici OV. Sjednica će biti održana u utorak, 30. marta i na njoj će se naći 18 tačaka dnevnog reda.

Kolegij nije podržao zahtjev Ministarstva zdravstva TK za izjašnjenje o inicijativi Skupštine Tuzlanskog kantona o mogućnosti promjene osnivačkih prava domova zdravlja na način da Kanton preuzme osnivačka prava i osnuje Kantonalni dom, ali će ona biti razmatrana i na sjednici OV-a.

Kolegij je upoznat i sa zahtjevom MZ Puračić za produženje roka Odluke OV Lukavac broj: 01-02-1-9/2000 od 01.10.1999. godine, a tiče se korištenja prostora za održavanje tradicionalnih programa (održavanje tradicionalne manifestacije „Vašer“, Pijaca“ i dr.), ali je predloženo da se o ovome raspravlja na narednoj sjednici, uz neophodnu doradu materijala.

Kolegij je upoznat i sa zahtjevom za pravnu pomoć MZ Puračić, te je sugerisano Vijeću MZ-a, da se ubuduće za stručnu pomoć obraćaju nadležnim općinskim službama.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x