Održana sjednica Kolegija OV Lukavac

0 497

Sjednica Kolegija OV Lukavac, održana je u ponedjeljak, 17.05.2010. godine. Na sjednici je, nakon usvajanja Izvoda iz zapisnika sa sastanka Kolegija OV Lukavac održanog dana 20.04.2010. godine, razmatran Zahtjev JP „Rad“ Lukavac i JU „Centar za kulturu“Lukavac, a vezano za prevazilaženje problematike nastale po presudi Kantonalnog suda u Tuzli, broj: PS – 96/02 od 15.08.2002. godine vezano za dugovanja JU “Centar za kulturu“ Lukavac za izvršene komunalne usluge.

S tim u vezi, donešen je zaključak da će OV ovu problematiku razmatrati na junskoj sjednici OV Lukavac. Kolegij OV je upoznat i sa Zahtjevom ZADA Pharmaceuticals za izmjenu visine komunalne takse na istaknutu firmu, ali je zaključeno da njegovo rješavanje bude u narednoj godini, dok će inicijativa OV Tuzla, za donošenje amandmana na Ustav Federacije BiH, vezano za ukidanje federalnih jedinica – Kantona, kao jedna od tačaka dnevnog reda, biti uvrštena na 21. redovnu sjednicu OV Lukavac.

Kolegij OV Lukavac, jučer je upoznat i sa Zaključkom UO„Javna biblioteka“Lukavac,vezano za provođenje procedure izbora direktora Ustanove i s tim u vezi donio Zaključak da UO navedene ustanove, hitno raspiše konkurs za direktora, radi realiziranja zaključaka OV Lukavac sa prethodnih sjednica.

Jučer je razmatrana i molba Kluba nacionalnih manjina za privremeni smještaj ugrožene romske porodice Mehić Fadila i s tim u vezi će Služba za komunalno-stambene poslove, boračko-invalidsku zaštitu i raseljena lica iznaći rješenje za njihov privremeni smještaj.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x