Odigrana simultanka sa Borki Predojevićem

2 597

24.7.2010. u Puračiću odigrana je simultanka sa omladinskim prvakom svijeta u šahu – Borki Predojevićem. Simultanka se odigrala na 21 ploču u Domu kulture u Puračiću a vodio ju je Međunarodni šahovski sudija Bijader Atić.

Učešće u simultanki uzeli su pored mještana MZ Puračić i gosti iz Gračanice, Lukavca, Tuzle i drugih Mjesnih zajednica sa područja opštine Lukavac, a također ne smijemo izostaviti i prisustvo direktora Turističke zajednice TK Almazage Ćatovića i rektora Univerziteta u Tuzli Džeme Tufekčića.

Najmlađi učesnik simultanke bio je Edin Burgić (10) iz Puračića a najstariji Baćić Nešed Neško (66) iz Puračića. Od 21 odigrane partije, Borki Predojević zabilježio je 17 pobjeda i 4 remija.

Sponzor manifestacije: MZ Puračić

(SodaLIVE.ba/Puracic.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jasenko

Svaka čast za puračake! Svaka čast, skidam kapu.

Poljičani, za ovakve događaje služi Dom kulture koji vi želite da prodate. Za razliku od vaše MZ, MZ Puračić je renovirao salu Doma kulture gdje se održavaju razne manifestacije, što znači da na Dom kulture gledaju iz nekog drugog ugla čime pokazuju da su ipak drugačije osvješteni od mnogih drugih Mjesnih zajednica…

Puračaci, svaka vama čast za ovo… ovim ste još jednom pokazali da ste drugačiji i da sve uvijek bili drugačiji tj. osvješteniji od ostalih Mjesnih zajednica. Živi nam i zdravi bili, devetačani i ostali vas pokušavaju nadmašiti ali to neće nikada moći uraditi ukoliko budete složni jer ste ipak uvijek bili drugačiji i srce ove opštine…

Dijaspora

Puračić čarsija koja ima dusu, malo je takvih carsija u čitavoj Bosni

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x