Održana Konvencija kandidata koalicije Naša stranka – Nova socijalistička partija Zdravko Krsmanović

0 1.245

Jučer je u Sarajevu održana konvencija kandidata koalicije Naša stranka – Nova socijalistička partija Zdravko Krsmanović. Konvenciju je otvorila potpredsjednica Naše Stranke Dunja Jelovac naglasivši da vrijeme početka konvencije – 5 do 12 (11:55h) u ovom slučaju nema samo simbolički značaj, već da je za našu državu zaista takav momenat i da je krajnje vrijeme da se zajednički izborimo da ona i dalje ima budućnost.

Nosilac liste za KS Danis Tanović ovom prilikom poslao je slijedeću oruku građanima:

„Nemojte biti statisti u lošem filmu koji se do sada snimao, potrudite se postati glavni glumci u velikom spektaklu, pokušajte kreirati život onakvim kakvim ga želite vidjeti.“
Također, Danis Tanović, nosilac liste za Kantonalnu skupštinu Sarajevo predstavio je redom nosioce lista koalicije.

Nakon toga skupu se obratio predsjednik NSP-a Zdravko Krsmanović naglasivši da je došlo vrijeme za nove ljude, nove ideje, novu snagu, te čestitao svim ljudima koju su prepoznali istinske kvalitete ove dvije političke stranke, te svim kandidatima koji, po njemu, moraju imati snagu i biti spremni da mijenjaju budućnost ove države.
Takođe je čestitao i rukovodstvu Naše Stranke na poduzimanju važnog i istinski istorijskog koraka udruživanja snaga između jedne stranke sa sjedištem u Banja Luci i druge sa sjedištem u Sarajevu. Krsmanović je obećao da će se upustiti u korijeniti obračun sa korupcijom i kriminalom i naglasio da u Foči ima zatvor spreman prihvatiti sve kriminalce.

Predsjednik Bajić je preuzevši riječ takođe naglasio važnost slijedećih mjesec dana kampanje, ali ujedno i važnost odlučnog političkog djelovanja ove dvije stranke, istaknuvši da one moraju okončati diktaturu vlastodržaca u Federaciji BiH i RS-u, koji su uspjeli u potpunosti privatizovati pojedine javne sektore, podrediti ih sopstvenim i interesima stranih lobija, tako sistematski radeći na uništavanju prirodnih resursa naše države. Predsjednik Bajić je naglasio da BiH trebaju nove političke snage koje će od BiH napraviti otvoreno i obrazovano društvo svjesno svojih vrijednosti koje se moraju njegovati. Izlaganje je završio ponovivši da ova dva koaliciona partnera imaju hrabrost, znanje i moral da sva obećanja realiziraju do kraja i finalno dovedu BiH državljane do slobode pod sloganom „Naše ne damo!“

PR Naša Stranka

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x