Održana 80. vanredna sjednica Vlade TK

0 356

Danas je održana 80. vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona je usvojila Zbirni izvještaj o procjeni šteta na materijalnim i drugim dobrima izazvanim djelovanjem prirodnih nepogoda na području Tuzlanskog kantona u toku 2010. godine, a koji je sastavni dio Zahtjeva Federalnoj Vladi i Federalnoj upravi civilne zaštite za dodjelu 4 miliona KM pomoć općinama u Tuzlanskom kantonu.

U izvještaju su usaglašene procjene Kantonalne komisije za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća i općinskih komisija čime se došlo do pokazatelja da su općine Tuzlanskog kantona pretrpile štete od 34.246.165,63 KM.

Najveće štete pretrpila je općina Tuzla, više od 9 miliona KM, zatim Gračanica, 5,5 miliona KM, Doboj Istok 4,5 miliona KM i Lukavac u kojem su štete procijenjene na oko 4 miliona KM. U Zahtjevu Federalnoj Vladi i Federalnom štabu civilne zaštite, koji se dostavlja putem Federalne uprave civilne zaštite, da se općinama u Tuzlanskom kantonu dodijeli 4 miliona KM pomoći, bit će navedeni i pojedinačni iznosi koji se traže za općine.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala i ovlaštenje Kantonalnoj upravi civilne zaštite o dodjeli 15.000 KM jednokratne novčane pomoći za saniranje šteta općini Živinice nastalih djelovanjem prirodne nesreće od poplava i klizanja tla. Sredstva su odobrena iz sredstava Budžetske rezerve i redovnih budžetskih sredstava namijenjenih za saniranje šteta nastalih djelovanjem prirodnih i drugih nesreća.

(SodaLIVE.ba)

.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x