Održana 20. sjednica OV Lukavac

2 571

Na jučer održanoj 20. sjednici OV Lukavac, vijećnici su usvojili Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o pristupanju izradi regulacionog plana užeg dijela grada Lukavca.

Općinsko vijeće je utvrdilo i Nacrt Odluke o vodosnabdijevanju uz zaključak, da ista može poslužiti za pripremanje njenog Prijedloga, odredivši rok od 45 dana za provođenje javne rasprave.

Pomoćnik općinskog načelnika za komunalno-stambene poslove, boračko-invalidsku zaštitu i raseljena lica Edin Hamzić je napomenuo, da je prethodna Odluka na snazi od 1999. godine, te da novi Zakon o vodama u FBiH, omogućava da mjesne zajednice upravljaju svojim vodovodnim sistemima, o čemu nije bilo riječi u Odluci iz 1999. godine.

Vijećnici su jednoglasno usvojili i Izvještaj o radu za 2009. godinu sa finansijskim izvještajem i Program rada za 2010. godinu JU Centar za kulturu Lukavac, kao i Izvještaj o radu sa Finansijskim izvještajem za 2009. godinu i Programom rada sa finansijskim planom za 2010. godinu JU za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta Lukavac.

Vijeće je danas jednoglasno podržalo Inicijativu OV Tuzla za dopunu Zakona o porezu na promet nepokretnosti, a OV Lukavac je predložilo Inicijativu, da prilikom izbora članova Komisije za procjenu vrijednosti nepokretnosti, stručnost bude važan faktor, obzirom na značaj aktivnosti koje ova Komisija obavlja.

OV Lukavac je jednoglasno usvojilo Zahtjev Sportskog saveza Općine Lukavac vezano za mogućnost obavljanja volonterskog rada Željka Zombre u okviru projekta volontiranja u osnovnim i srednjim školama. Derva Salihović, Pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu, privredu i društvene djelatnosti je obrazložila razloge zbog kojih ovaj vrsni sportista i po riječima vijećnika, ambasador Općine Lukavac, ali i Bosne i Hercegovine u svijetu, nije primljen niti u jednu ustanovu na odrađivanje volonterskog staža.

Kada je riječ o angažovanju volontera u firmama i ustanovama na području Općine Lukavac, vijećnici su razmatrali Zahtjev o nastavku Projekta angažovanja volontera, jednoglasno ga usvojivši, što će omogućiti još jednoj grupi mladih ljudi da bude radno angažovana nakon završetka visoke stručne spreme, što je prema riječima Predsjedavajućeg OV Lukavac Sulje Suljevića, pozitivan ali i jedinstven primjer u Bosni i Hercegovini. Na kraju sjednice, Pomoćnik Općinskog načelnika za civilnu zaštitu, Amir Sejdinović, je u ime načelnika Dževada Mujkića, čestitao svim vijećnicima nastupajući Praznik rada.

(SodaLIVE.ba/ Foto: ARHIV)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
dino

Bruka i sramota od vijeća ko nas sve vodi viditeli moj narde koje sve u vijeću nema dva čovjeka da vrijede moja Bosno dobro ti ikako postojiš ko te sve vodi.A i načelnik nije bijo na vijeću sigurno je opet negdje u inostranstvu .

Amer

A ko je te ljude birao? Da nisu predstavnici EU ih postavili tu? Da nije ih Dodik postavio? Tadić? Ko?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x