Održan sastanak sa predstavnicima studentskih asocijacija

0 720

Povodom danas organiziranih studentskih protesta pred zgradom Vlade TK, upriličen je sastanak između predstavnika studentskih asocijacija različitih fakulteta Univerziteta u Tuzli, Rektora Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Envera Haliliovića i ministrice obrazovanja nauke, kulture i sporta TK, prof.dr. Mirzete Hadžić Suljkić.

Na sastanku su pojašnjene sve nedoumice oko tumačenja Zakona o visokom obrazovanju, kao i Zakona o i izmjenama i Dopunama Zakona u viskom obrazovanju, gdje je jasno precizirano ko, i pod kojim uvjetima može upisati narednu godinu studija.

U ovom trenutku zahtjevi koji su upućeni prema Senatu, Univerzitetu i Ministarstvu ne mogu se realizovati jer isključuju jedni druge.

Obzirom da su na danas upriličenom sastanku izneseni i podaci da određeni broj studenata, pojedinačni slučajevi koji se razlikuju od fakulteta do fakulteta, nisu mogli pristupiti socijalnom roku, donsen je zaključak u kome se kaže da oni studenti koji su imali proceduralne propuste, administrativno-tehničke greške prilikom stvaranja uvjeta za prijavu ispita, zaštitu i ostvarenje svojih prava mogu tražiti na matičnim fakulteteima tako što će podnijeti pisani zahtjev dekanatima za omogućavanje polaganja ispita na socijalnom roku, kako je to utvrđeno ostalim pravilima.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x