Održan sastanak predstavnika Vlade TK i Lukavactransa

1 541

U cilju razrješavanja situacije u kojoj se nalazi firma d.d. Lukavactrans u stečaju u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona danas su se sastali predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona, Općine Lukavac, Zavoda za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, Fonda Penzijsko/Mirovinsko – invalidskog osiguranja BiH (PIO/MIO), Kantonalne agencije za privatizaciju, kao i predstavnici radnika Lukavactransa u stečaju.

Obzirom da se većina zahtjeva radnika Lukavactransa odnosi na izmirivanje obaveza koje Lukavactrans u stečaju ima prema Zavodu za zapošljavanje i Fondu Penzijsko – invalidskog osiguranja, predstavnici ovih institucija su na današnjem sastanku ponovno izrazili spremnost da reprogramiranjem otplate dugovanja pomognu u rješavanju situacije u kojoj se nalazi Lukavactrans. Mađutim, obzirom da se na današnjem sastanku nije pojavio Esad Hogić, Stečajni upravnik d.d. Lukavactransa u stečaju, pristuni na sastanku su se složili da se u toku ove sedmice, organizira sastanak Stečajnog upravnika sa predstavnicima Zavoda za zapošljavanje TK, kao predstavnicima Fonda PIO/MIO BiH, gdje bi se utvrdili elementi sporazuma kojim bi se stekli uslovi za materijalno zbrinjavanje radnika.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
radnik

Bogami će izgleda opet blokada petlje,jer se nastavlja presipanje iz šupljeg u prazno.Svi bi da pomognu al su teški na novčanicima.Ipak je ovo naša stvarnost i politička nesposobnost, napominjem da se radi o cifri od 120000.km. Mislim da su dnevne štete daleko veće.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x