Održan sastanak na temu: Strategija za mlade

3 527

Jučer je u zgradi Općine Lukavac održan sastana između predstavnika OSCE-a, Općine Lukavac, predstavnici registrovanih udruženja mladih i Komisija za mlade Općinskog vijeća.

Na sastanku je dogovoreno da se održe i obuke za članove tima koji će biti upoznati sa informacijama iz drugih općina po pitanju aktivnosti vezanih za Strategiju mladih.

Prisutni su istakli važnost aktivnog sudjelovanja mladih u donošenju odluka, te postavljanju prioriteta za rješavanje projekata i problematike sa kojom se susreću mladi sa područja naše općine. Ciljevi i prioriteti koje utvrdi komisija trebali bi biti vodilja lokalnoj vlasti u rješavanju gorućih problema mladih, a utvrđena Strategija dostavit će se i Općinskom vijeću na usvajanje.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Wimble Donna

prvo mislim da je najveci problem mladih u lukavcu  kriminalitet i  droga – pun je lukavac narkomana! 
trebalo bih se zapitat zasto mladi postaju narkomani, a i sta se moze uraditi da se njima pomogne, i da se sprijeci da i iduce generacije ne postanu takve. 

treba se hitno nesto poduezeti jer ipak smo mi nada i buducnost lukavca! 

PaRaZiT

Od ovoga nema nista, ovo je vec prosle godine bilo pokrenuto…
Prosle godine sam dolazio na ove sastanke kao predstavnik Ekonomske skole i na svakom sastanku samo smo sjedili nesto pricali, al nista konkretno se nije radilo po ovom pitanju, tako da sumnjam u ovu strategiju!

pahuljica

Koliko je samo do sada bilo tih nekih strategija, nekih sastanaka, projekata vezano za mlade, pa opet nista. Daj Boze da se ovaj puta nesto i postigne. Mladi zaista imaju problem koji uticu na njihovo ponacanje i koji od njih samih prave zapravo probleme drustvenoj zajednici!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x