Odobren dodatni septembarski ispitni rok

3 470

Senat Univerziteta u Tuzli, razmatrajući zahtjev Unije studenata za organizacijom dodatnog septembarskog ispitnog termina, na sjednici održanoj 22.09.2010. godine, donio je Odluku o o odobravanju dodatnog septembarskog ispitnog termina u akademskoj 2009/10. godini i to:

(1) Studentima I i II godine studija kojima je potreban uslov za prelazak u narednu godinu studija odobrava se polaganje ispita iz 1 (jednog) nastavnog predmeta.
(2) Studentima ostalih studijskih godina kojima je potreban uslov za prelazak u narednu godinu studija odobrava se polaganje ispita iz 2 nastavna predmeta.

Informacije vezane za organizaciju dodatnog septembarskog ispitnog termina u akademskoj 2009/10. godini studenti mogu dobiti u Studentskim službama svojih fakulteta, s tim da je važno napomenuti da će sve aktivnosti oko dodatnog termina biti okončane do početka nove akademske 2010/11. godine, dakle zaključno sa 01.10.2010. godine.

Takođe, odlučeno je da se organizuje III upisni rok za popunu upražnjenih mjesta po Konkursu za upis studenata u I godinu prvog ciklusa studija na Univerzitet u Tuzli u akademskoj 2010/2011. godini.
Slobodnih mjesta za redovni i vanredni studij ima ukupno 575, a sve ostale informacije nalaze se na web stranici Univerziteta u Tuzli (www.untz.ba)

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
YuRa

TREBA ORAGNIZIRATI PROTESTE POD HITNO, sta nam rade!!!!ccc

jaaaaa

ovo nije normalno poslije prvog prijemnog dali su drugi i to za vanredne da se upise pa sad treci prijemni ispit ako polozis bit ces redovan po vlastitom trosku..koja logika umjesto da se drugi i treci obrnuto dadnu prijemni oni ovako :@ koja djubrad samo da zarade pare..

YuRa

Drage kolegice, kolege i prijatelji konacno lijepe vijesti. Na danasnjem sastanku izmedju Rektora i predstavnika Unije studenata nacelno je dogovoreno da cemo sutra na Senatu odobriti jos dva ispitna roka za sve studente. Naime, ispitni rokovi ce se svi odrzati u toku naredne sedmice, a dekani i prodekani se moraju potruditi da na…prave raspored ispita po kojem se niti jedan ispit nece poklapati kako bi studenti mogli izaci na sve ispite na koje zele.
Prijateljski Vam savjetujem da se potrudite koliko god mozete i da na tim rokovima polozite sto vise ispita i na taj nacin steknete uslov.
Takodjer na danasnjem sastanku smo se dotakli i teme “bezuslovni prelazak”, te je povodom toga rektor zakazao vanredni sastanak sa svim dekanima, prodekanima i svim predsjednicima maticnih organizacija (asocijacija) za naredni ponedjeljak.
Do tada, ucite i trudite se rijesiti sto vise ispita. Cujemo se sutra nakon sjednice Senata da zvanicno potvrdimo sve informacije.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x