Očišćeno šehidsko mezarje Barice u Puračiću

0 607

Nedavno formirano Kulturno umjetničko društva „PURAČIĆ“ počelo je davati i prve rezultate svog postojanja. Kako je navedeno u Statutu društva jedan od programskih ciljeva je: razvoj ekološke kulture, kulture življenja i očuvanja životne sredine.
Shodno tome u subotu 04. septembra članovi eko-sekcije KUD-a „Puračić“ uz pomoć ostalih članova KUD-a i građana MZ Puračić organizovali su i izveli akciju predbajramskog čišćenja šehidskog mezarja „Barice“ u Puračiću.

Iz KUD-a već najavljuju i sljedeću aktivnost za petak 10.septembar kada će bitiodržana kratka Svečana osnivačka skupština društva i bogat Kulturno zabavni program u povodu Ramazanskog bajrama, a potom prezentaciju i degustaciju tradicionalnih bosanskih slatkih jela koje će pripremiti članice Sekcije žena KUD-a Puračić. Najava Sekcije žena da će pripremiti najmanje 1000 raznih kolača i slatkiša obećava da će biti veoma slatko.

Ovom prilikom KUD „Puračić“ poziva sve koji vole lijepu zabavu i slatkiše da se pridruže. Program počinje u 18,00 sati u Domu kulture u Puračiću.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x