Obilježavanje 74. rođendana OŠ “Poljice”

2 1.878

U petak 28.05.2010. godine, Osnovna škola “Poljice” slavi svoj 74 -ti rođendan. Povodom toga danas će u prostorijama škole biti održan prigodan program na kojem će učenici od prvog do osmog razreda kroz pjesmu, recitaciju, glumu, folklor i ples, pokazati svojim nastavnicima,ali i roditeljima, sve ono što su naučili u protekloj školskoj godini. Ovoj manifestaciji prethodilo je takmičenje “Djeca pjevaju hitove”, ali i svečano otvaranje školskog poligona.

Izgradnja školskog poligona trajala je nekih 5-6 mjeseci. Plan je bio da se poligon završi do početka naredne školske godine, međutim prije svega zahvaljujući direktoru Fahrudinu Beganoviću, nastavnicima i ostalom osoblju škole, kao i roditeljima učenika poligon je završen mnogo ranije nego što je bilo ko mogao očekivati.

Nakon presijecanja vrpce, odigrana je prijateljska utakmica izmedju učenika osmih razreda i nastavnika. Iako rezultat nije bio u prvom planu, možemo reći kako su nastavnici imali veliku podršku mlađih generacija ali su nažalost poraženi rezultatom 11:9.

Osnovna škola “Poljice”

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
sioux

Sve čestitke direktoru, kako čujem po gradu jedan od najboljih direktora na Općini a možda i šire. Samo tako nastavite.pozdrav.

PaRaZiT

sioux dobro si cuo 😉 Nasa skola u Poljicu nije imala grijanje dok on nije dosao, nismo imali svoj poligon do njegovog dolaska, i jos mnogo toga je uradio za ove 2-3 godine kako je direktor 😉

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x