NS BiH: Uzeli dnevnice za neodržanu sjednicu

4 663

Za jučer zakazana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, prva u 2010. godini, nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Izostala su tri člana, a bilo ih je prisutno 11. Muhidin Raščić je, zadovoljan novom pobjedom u Nogometnom savezu Bosansko-podrinjskog kantona, otišao na godišnji odmor u Budvu. Marijan Jelić se opravdao maglom na putu, iako je istim putem bez problema iz Orašja preko Modriče u Sarajevo stigao Iljo Dominković.

Bolesni Bašić

Jedini je opravdano izostao Mensud Bašić, kojem su se javili bolovi u operisanim leđima, pa je u petak podvrgnut injekcijskim terapijama.

Po ko zna koji put članovi Izvršnog odbora NSBiH su pokazali nedostatak odgovornosti i bezobrazluk u obavljanju svoje dužnosti. Savez se nalazi u najvećoj krizi od osnivanja, ali je malo koga briga za to.

Zato je one koji su došli u Sarajevo bilo itekako briga da dobiju dnevnicu za neodržanu sjednicu. Na koji su način u Savezu uspjeli izvršiti ovu isplatu, pošto je račun blokiran od 25. decembra prošle godine, nije nam poznato. Bilo je i gladnih, koji su se interesirali da li će biti ručka, uobičajenog poslije sjednica.

– Mislim da su dnevnice isplaćene – bilo je sve što smo saznali od dopredsjednika Ilje Dominkovića.

Nekolicina članova Izvršnog odbora je noć sa četvrtka na petak prespavala u hotelu “Evropa” i tako napravila dodatni trošak Savezu.

Novi termin

Inače, u nedostatku kvoruma, održan je sastanak Predsjedništva, na kojem je dogovoreno da se NSBiH žali na kazne Sejadu Salihoviću od četiri utakmice neigranja i 9.000 švicarskih franaka, odnosno 25.000 franaka zbog slabe organizacije utakmice sa Portugalom u Zenici.

U svoje ime, žalbu je od NSBiH zatražio i Salihović.

Novi termin za sjednicu Izvršnog odbora je zakazan za petak, 5. februara, u 12 sati.

Šestočlana delegacija ide u Varšavu

Delegacija NSBiH na žrijebu kvalifikacija za EP 2012. godine, koji će biti održan u Varšavi 7. februara, bit će jedna od najmnogobrojnijih.

U glavni grad Poljske idu tri člana predsjedništva – Sulejman Čolaković, Iljo Dominković i Bogdan Čeko, zatim selektor Safet Sušić, sekretar stručnog štaba Elmir Pilav i vršilac dužnosti generalnog sekretara Jasmin Baković.

Pojašnjenje paragvajske ponude

Predsjedništvo NSBiH je odlučilo da od Paragvaja zatraži pojašnjenje ponude za odigravanje prijateljske utakmice krajem maja. Čelnike Saveza najviše interesira hoće li ova utakmica donijeti finansijsku dobit.

U usmenoj formi je članovima Predsjedništva predočena ponuda za gostovanje u Australiji krajem maja. Ovo gostovanje je skoro nemoguće, jer je za 3. juni ugovoren meč sa Njemačkom u Frankfurtu. Članovi Predsjedništva su odlučili sačekati pismenu ponudu i onda odgovoriti.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
DM.FIN

Tako to rade i politicari …

Iraq

Pazi ovog izvoda

Delegacija NSBiH na žrijebu kvalifikacija za EP 2012. godine, koji će biti održan u Varšavi 7. februara, bit će jedna od najmnogobrojnijih.

I onda sta reci …ponasamo se u najmanju ruku koda smo osvojili sva svjetska takmicenja i koda smo aktuelni prvaci svijeta. A sledeci izvod ide ovako:

Predsjedništvo NSBiH je odlučilo da od Paragvaja zatraži pojašnjenje ponude za odigravanje prijateljske utakmice krajem maja. Čelnike Saveza najviše interesira hoće li ova utakmica donijeti finansijsku dobit.

Sta ovde reci..Uopste nije potrebno igrati pripremne utakmice ako nemamo novcanu dobit.To dodje kao da nas ljudi mole da igramo sa njima umjesto da iskoristimo svaku priliku i uigramo tim sto moze bolje…Da nije tuzno bilo bi smijesno

fanatik

ima li i jedna slika FS bez ovog smrada muniba?ako ima molio bih redakciju da je postavljate umjesto ove ruzne.SIOUX STARA GARDA

Adi

Munib….ako se ne varam i ne dolazi vishe na sjednice….ali ista govna,da prostite sjede i dalje

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x