Nakon Dodika, stigao je i Fakir Šezdesetminutić

0 554

Nakon što su se poigrali sa Dodikom koji je na tepihu letio iznad Sarajeva,kreativni tim ‘Bukovine i Hrastovine’ se odlučio poigrati i sa njegovim najvećim medijskim kritičarem Bakirom Hadžiomerovićem. Pogledajte video.

Bukovina i Hrastovina je projekat nastao iz potrebe da se karikira vrijeme i prostor u kojem živimo. On je prevashodno izraz osjećaja i potrebe za kreativnom intervencijom u medijskom prostoru, a namjenjen je najširoj populaciji građana B i H. Zamišljen kao virtuelni interaktivni odraz života, on je prije svega preslika neugodne stvarnosti.

U drugoj fazi, naziv je online igre, čiji takmičari ce imati priliku da se igraju tako što će biti “Visoki Predstavnici” u istoimenoj kući. Po uzoru na kuću Velikog Brata, stanari će u ovom slučaju biti domaći političari, a igrači imati priliku da im daju zadatke i izbacuju ih, odnosno, čine im sve ono što i sami od političara doživljavaju u realnom životu . Projekat kulminira animiranim televizijskim serijalom, predvidjenim za emitovanje na programu jedne od domaćih televizijskih kuća, a što će označiti i kraj treće faze. Autori planiraju, kroz realizaciju, evoluirati i u formi prezentacije.

Strip format poslužiti će za uvod u priču o virtuelnoj državi, čiji je jedini privedni resurs drvo i još ponešto. Razumljivo, stanovnici Bukovine i Hrastovine su Bukve i Hrastovi, tupi koliko i olovka kojom na izborima uvijek biraju iste korumpirane političare, produžavajući agoniju do besmisla u kojem neko uvijek ima puno, a ostali ponešto pa su svi zadovoljni zavisno o percepciji sebe u tom istom prostoru.

(SodaLIVE.ba/DEPO.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x