Na području TK aktiviran veliki broj novih klizišta

0 533

Dok se, nakon minulih poplava uzrokovanih obilnim kišnim padavinama, voda povlači u svoje vodotoke, situacija sa klizištima se i dalje usložnjava. Od jučer je na području Tuzlanskog kantona prijavljeno preko 40 novih klizišta, izvještava Kantonalni operativni centar civilne zaštite.

Vodostaj na hidroakumulaciji Modrac jutros u 06.00 sati bio je 200,02cm, a ispust kroz temeljne otvore i preko preliva na brani bio je 77,2 m3/s.

Na području općine Lukavac prijavljena su 3 nova klizišta u MZ-a: Bokavići,Stupari i Bistarac Donji. Klizište u Stuparima ugrožava lokalni put.

U općini Banovići prijavljeno je jedno novo klizište u MZ Grivice , dok je pet novih klizišta prijavljeno u općini Čelić. Osam novih klizišta prijavljeno je u općini Gračanica, dok je u općini Gradačac došlo do aktiviranja 20 novih klizišta. Na području općine Kalesija prijavljena su dva nova klizišta, a 4 nova klizišta koja ugrožavaju 3 stambena, 2 pomoćna objekta i jedan lokalni put registrovana su u općini Srebrenik.

U općini Doboj Istok aktivno je trenutno oko 50 klizišta i odrona, ugroženo je 37 stambenih objekata, više putnih komunikacija a iz stambenih objekata izmješetene su 4 porodice.

(SodaLIVE.ba/Agencije)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x