Na fakultetima u Tuzli ima 2.810 mjesta,1.330 redovnih,1.030 za vlastite potrebe i 450 vanrednih

0 552

Nakon što su završetak školovanja obilježili maturskim večerima svršeni srednjoškolci su na tuzlanskim fakultetima juče polagali prijemne ispite. Interesovanje je bilo veliko, tako da je na nekim fakultetima, a ima ih 13, bilo i do tri puta više kandidata.

“Želja mi je da studiram medicinu, nakon što sam završila medicinsku školu, ali testovi su bili veoma teški i ne znam da li sam uspjela”, rekla nam je jedna živinička kandidatkinja, koja je srednju školu završila odličnim uspjehom.
Za razliku od ranijih godina, ovoga puta bilo je orgaizovana besplatna instruktivna nastava u većem obimu, a među organizatorima je čak bilo i političkih partija.

Andrea Tadić ističe da se dobro pripremila: “Temeljito sam se pripremila za prijemni ispit, pa ni rezultati nisu izostali. Rezultati su istaknuti i uspjela sam položiti prijemni ispit, pa mi je jučerašnji dan donio mnogo radosti”.

Na fakultetima u Tuzli ima 2.810 mjesta,od čega je 1.330 redovnih, 1.030 za vlastite potrebe i 450 za vanredne studenate.

Na nekim fakultetima još juče su se mogli saznati rezultati prijemnih ispita, mada će kandidati morati sačekati konačnu rang listu od 17. jula.Za one koji ne budu imali sreće da se nađu na spisku primljenih studenata prvih godina fakulteta nova šansa je drugi upisni rok od 1.do 5.septembra.

(SodaLIVE.ba/RTV TK)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x