Na bh. tržištu se prodaju sokovi koji se prave po garažama!

3 805

Potvrđuje to i oglas u novinama u kome prodavač iz Banjaluke nudi mašinu za punjenje sokova i obećava originalne recepte za Coca-Colu, Fantu, Schweppes i Radensku – sve po cijeni od 2.700KM. Kupce koji se jave na oglas, uvjerava da je recepte za poznate brendove nabavio iz Njemačke i da je to uhodan sistem zarade.

Radio je donedavno i svoje proizvode, tvrdi, prodavao bez ikakvih problema, po cijeloj BiH, a najviše u Federaciji.
“Nema šanse da se može vidjeti da sokovi nisu original”, uvjerava prodavač i dodaje da “ima i svoga čovjeka” koji prodaje ambalažu. I dok se na tržištu nudi krivotvorena Coca-Cola, koja je tako kopirana da je obični kupac ne razlikuje od prave.

Iz Udruženja potrošača upozoravaju da je to ne samo ilegalno nego i opasno po zdravlje. Mesud Lakota, predsjednik Udruženja potrošača BiH, tvrdi da je riječ o vrlo ozbiljnom problemu, jer sokove iz kojekakvih punionica nitko ne kontrolira. Koliko je djece svoje rođendane zalilo otrovom, nitko ne zna. “Inspektori ne rade svoj posao, a u međuvremenu su uhodani sistemii kopiranja – od ambalaže, čepova, etiketa, pa sve do bar-kodova.

Sve se to puni u garažama i plasira na tržište, kao da je proizvod vrhunske kvalitete”, napominje Lakota naglašavajući kako se „ne smije zaboraviti da punionice otvaraju ljudi iz te branše, pa poznaju cijeli sistem“.

„Znaju odakle se i kako uvozi suha tvar, tko pravi ambalažu, tko štanca etikete… Tu je šteta ogromna i nije riječ samo o prijevari potrošača, nego i prijevari države “, kaže on.

(SodaLIVE.ba/BLIC)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
FOTON

Bolje je piti krivotvorenu Coca Colu jer pare ne idu CIONISTIMA.

Zabrinuti gospodina

Imate te mini fabrike soka i u Lukavackim garazama .. Npr. jedna od njih je iza \” *** \” kod male pijace iz te ascinice imaju garaze i tu se odaradi posao .. Kupujte sve proizvode iz RS-a ,i bicete sigurno zdravi 🙂 koga nisu u ratu otrovali otrovat ce svojim proizvodima iz RS-a..

sarajevska

i orbit žvake imate sa koridora u prodavnici emma preko puta elektro kupuje ih za pola marke a prodaje za marku svaka mu čast što truje narod i sve mu je sa koridora,,, ne voza on džaba audija , mislim vlasnik

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x