Mirsad Džonlagić predsjednik Svjetske košarkaške takmičarske komisije

1 729

Profesor Mirsad Džonlagić iz Tuzle novi je predsjednik Svjetske košarkaške takmičarske komisije koju imenuje FIBA (Svjetska košarkaška asocijacija) na period od četiri godine. Ova informacija potvrđena nam je jutros (subota 11. Septembar 2010.) od Džonlagića, koji je iako iznenađen ukazanim povjerenjem, kazao za agenciju BMG, da je to zapravo kruna dugogodišnjeg predanoga rada i posvećenosti košarci.

Na čelo najznačajnije FIBA komisije, Džonlagić je došao nakon što je posljednje četiri godine bio član Svjetske tamičarske komisije, a prije toga i Evropske takmičarske komisije. U bosanskohercegovačkim košarkaškim asocijacijama Džonlagić je u posljednjih osamnaest godina jedan od najznačajnijih autoriteta.

-Ovo je jedan pozitivni signal za Bosnu i Hercegovinu i njenu poziciju u svijetu. Profesionalnim odnosom se i iz jedne male zemlje može doći do najznačajnijih svjetskih sportskih asocijacija i ključnih pozicija u njima. U ovoj komisiji su velika imena svjetske košarke, poput Dine Menegina, tako da će moje prisustvo biti i u funkciji razvoja košarke u Bosni i Hercegovini, ali i u cijelom svijetu. Sa prostora ex-Jugoslavije do sada niko nije imao priliku da bude na čelu ove Komisije i samim tim ja sam svjestan značaja i odgovornosti pozicije na koju sam došao, kazao je Džonlagić.

(SodaLIVE.ba/BMG)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
BrainiaC

sve je to uredu, samo što se lik ne preziva DŽonlagić nego Đonlagić 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x