Ministar Hećo ponovo obećava poslove

1 738

Povodom medijskih natpisa u vezi obećavanja poslova od strane ministra Heće u oblasti elektroenegretskog sektora, rukovodstvo SDU BiH daje sljedeće saopštenje za javnost

Nakon što je SDU BiH više puta javno upozoravao na nedosljednosti, nelogičnosti i očite nezakonitosti u radu ministra Vahida Heće, odlučili smo se i da krivičnom prijavom osumljićimo ministra Heću za prevaru građana kod retroaktivnog povećanja cijene prirodnog gasa. Drago nam je što je naša kampanja javnog zagovaranja očitih prekoraćenja ovlaštenja i silnih nezakonitih radnji ministra Heće, napokon dobila priznanje iz nevladinog sektora, koji je također pokrenuo sličan postupak.

Reakcije koje su došle iz nevladinog sektora na ponašanje ministra Heće dokazuju da je SDU BiH bio u pravu traživši njegovu smjenu u nekoliko navrata, zbog očitih nezakonitosti koje su rezultat uzimanja mita od strane dobro poznatog lobističkog kruga na čelu sa Safetom Oručevićem i prvacima Stranke za BiH. Sada je potpuno jasno zašto „ENERGOINVESTU“ omogućeno da uzima 1% provizije za distribuciju i transport prirodnog gasa iz Rusije, ikao nepostoji niti pravna niti ekonomska osnovica za tako nešto. Posljednja medijska kampanja “Nije kasno za bolji život” teška nekoliko miliona maraka, koju sufinansira i „ENERGOINVEST“ pokazuje svu licemjernost, kako ministra Heće, njegove Stranke za BiH, tako i kompletne vladajuće garniture, koja mirno posmatra dok se budžetski novac poreskih obveznika troši za predizbornu kampanju aktulene nepososobne i korumiprane vlasti. Dok su stranke na vlasti podijelile interesne sfere oko najprofitabilnijih javnih preduzeća, crpeći iz njihovih fondova sredstva za predizbornu kampanju, Vlada F BiH se zadužuje kod MMF-a kako bi uspjela isfinansirati javnu potrošnju koju nije u stanju održavati iz budžetskih sredstava. SDU BiH traži od nadležnih istražnih, tužilačkih organa i od CIK-a BiH da prestanu da budu pasivni posmatraći i da deklarativno izražavaju svoju zabrinutost, već da provjere sve navode i pokrenu istragu u navednom slučaju, a ne da čekaju rezultate izbora pa da tek onda reaguju na ove očite nezakonitosti i neravnopravnu predizobrnu kampanju.

SDU BiH porućuje građanima da je došlo vrijeme za otovreni i konačni obračun sa sveprisutnim lopovlukom, pljačkaškom privatizacijom i svim nosiocima kriminala i korupcije u BiH, te da je potrebno objaviti rat siromaštvu i besperspektivnosti u ovoj zemlji. Pozivamo građane da na predstojećim izborima daju svoje povjerenje onim političkim strankama koje su voljne da se zajedno sa SDU BiH uključe u ovaj proces.

SDU BiH

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
YuRa

goreg misnitra nismao imali od ’92…Heco samo hapa sebi i svojoj sranci…opet glasat obavezno za istu garinuru pa ce biti i gore neg sto je..,)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x