Lokomotiva iz 1958. godine otišla u penziju

5 669

Danas je  u 15 sati u krugu društva Sisecam soda Lukavac doo upriličena svečana primopredaja nove dizel-električne lokomotive. Lokomotiva je kupljena od češke firme CZ Loko, a ista predstavlja investiciju od 1,1 milion KM, koja je samo jedan dio ukupnih investicija predviđenih za 2010. godinu.

Implementacijom ove investicije, nastavila se modernizacija fabričkih postrojenja, a stara parna lokomotiva, koja se koristila od 1958. godine „odlazi u penziju“, te će biti izložena ispred upravne zgrade Društva.

Sisecam Soda Lukavac doo je do sada uložila 85 miliona KM u modernizaciju proizvodnih pogona, automatizaciju procesa, izgradnju novih proizvodnih postrojenja, zaštite okoliša i zaštite na radu, a upravo puštanje u rad nove lokomotive predstavlja značajan korak sa aspekta poboljšanja mjera zaštite na radu.

Svečanosti primopredaje prisustvovali su predstavnici vlasti, zatim pr

edstavnici Ambasada Republike Turske i Češke Republike, drugi lokalni zvaničnici i predstavnici medija.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
brule

nek ste i vi nesto pozitivno napisali o sodi. samo znate ljagati. poceo sam sunjati da vas neko placa za to.

senad

jeste tacno ko da ih neko placa da samo crnjake o sodi govore

toooka

a moj prethodni post izbrisan u kojem sam pisao o sodi, i njihovim ulaganjima

lolo bosanac

lijepa vijest za radnike sode i gradane lukavca, bilo bi lijepo da su malo uredili kruzni tok ispred glavnog ulaza.fabrika sode nekad je puno pomagala uredenju grada .znam druga su vremena ali ako svi industriski giganti pomognu po malo bice svima ljepse pa cemo manje kukati na njih.lolo bosanac

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x