Kupovna moć građana mala, kase prazne!

0 428

U BiH tokom 2009.godine bez posla je ostalo preko 19.000 ljudi. To se u velikoj mjeri odrazilo da kase u tržnim centrima budu prazne. Međutim uvijek ima onih koji će ipak veću sumu novca izdvojiti kako bi novogodišnju noć proslavili sa punom trpezom. No postavlja se pitanje da li će oni koji se trenutno razbacuju parama, posljedice osjetiti u januaru i febraru?

Posljedice kupovine za novogodišnje praznike, prema riječima predsjednice Udruženja potrošača Tuzlanskog kantona Gordane Bulić , mnogi će itekako osjetiti tokom januara i februara, kada se očekuje novi val poskupljenja. Građani koji za novogodišnju noć žele da njihova trpeza bude bogata, sigurno će morati izdvojiti preko 150KM, koje će im zasigurno zatrebati u januaru, kada se očekuje poskupljenje struje, grijanja i telefonskih usluga.

S toga onima koji se ponašaju u smislu “kad je bal nek’ je maskenbal”, “nek večeras bude lijepo, a sutra – kako bude”, iz Udruženja potrašača Tuzlanskog kantona poručuju da pripaze na novac, te da u vidu imaju da je u FBiH tokom 2009.godine došlo do povećanja i broja korisnika socijalne pomoći. Među njima je 340.000 penzionera, 300.000 nezaposlenih, 150.000 neratnih invalida, 11.000 civilnih žrtava rata i 75.000 nezaposlenih demobilisanih boraca.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x