Konkretna rješenja za unapređenje ekološke zaštite Općine Lukavac

3 478

Jučer je u prostorijama Stranke za BiH Tuzlanskog kantona svoju press konferenciju održala resorna grupa za zaštitu životne sredine i okoliša Stranke za BiH Lukavac. Naglasili su niz probema sa kojima se ova Općina susreće kada je u pitanju ekološki prostor ove Općine. Ponudili su još i mnogo ranije neka konkretna rješenja za unapređenje ekološke zaštite Općine Lukavac, jučer su između ostalog napomenuli sljedeće:

Lukavac je grad koji je vodeći u federaciji po broju malignih oboljenja što je sigurno povezano sa aerozagađenjem. Veliki je broj hroničnih plućnih bolesti.Najveći broj oboljenja je u gradu i prigradskim mjestima, što se više ide prema periferiji opštine broj oboljelih je manji što direktno povezuje aerozagađenje i ove bolesti. Stanje se pogoršava u zimskom periodu kada je veliki broj individualni kotlana u pogonu.

Za sanaciju navedenog stanja predlažemo sljedeće:

– Da se maksimalono pooštri rad inspekcijiskih organa koji vode poslove vezane za ovu problematiku, kao i policijiskih organa koji imaju nadležnost kontrole tehničke ispravnosti vozila.

– Da se u Budžetu Općine planiraju sredstva za proširenje toplovodne mreže u gradu i prigradskim Mjesnim zajednicama.

– Da se iz Budžeta Tuzlanskog kantona planiraju sredstva za regulaciju korita rijeke Jale i Spreče

– Da nadležene općinske službe sačine plan mjera i provođenja aktivnosti po pitanju zaštite ekološke sredine Općine Lukavac.

– Da se hitno instaliraju dvije stalne mjerne stanice na području Općine Lukavac

Press služba Stranke za BiH Tuzlanskog kantona.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
eee

Ovakva rjesenja je moglo ponuditi i desetogodisnje dijete ako biste mu dali pet minuta da razmisli. Za deset minuta se moglo smisliti nesto daleko bolje.

knjigovodja

ovo je pravo konkretno:

– Da nadležene općinske službe sačine plan mjera i provođenja aktivnosti po pitanju zaštite ekološke sredine Općine Lukavac.

Marshall

Ne znam kako bi da mi nije ovih iz stranke za BiH.
Vidi se iz ovih prijedloga da tu ima pameti,
Ocjena 4 + ( uz malo vježbe čista petica) imate moj glas al u k..cu

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x