Koji dokumenti su ukradeni iz stana Milorada Barašina?

0 455

Kasno preksinoć provaljeno je u stan u sarajevskoj ulici Muhameda Hadžiavdića 43 na Koševskom brdu u kojem živi Milorad Barašin, glavni državni tužilac, saopšteno je jučer iz policije i dodano da je nepoznati lopov ukrao laptop „koji je tužilac koristio za obavljanje svojih poslova i zadataka”.

Na licu mjesta jučer smo zatekli pripadnike Agencije za istrage i zaštitu SIPA kako obavljaju istragu. Nikome nisu dozvoljavali ulazak u zgradu, pogotovo prilazak Barašinovom stanu koji se nalazi u prizemlju.

Prema nekim nezvaničnim informacijama iz stana je ukradena i jedna torba s nekim dokumentima. U Tužilaštvu kantona Sarajevo jučer poslijepodne su nam kazali da se detalji ne mogu saznati prije nego što istraga bude završena, a to podrazumijeva i podatke o tome šta je sve ukradeno iz stana. U toj zgradi uglavnom žive državni funkcioneri i oni koriste službene stanove. Kako smo saznali, u toj zgradi stanuju i jedna bivša uposlenica Ustavnog suda i Vlado Adamović, bivši sudija Suda BiH. Navodno, nedavno je u toj zgradi opljačkan i stan jednog ministra.

Stanari kažu da su Barašina rijetko viđali i da on vikende uglavnom provodi u svom stanu u Banjaluci gdje mu živi porodica.

– Ova provala se može shvatiti i kao direktni napad na Tužilaštvo BiH. Vjerujemo da će provalnik ili provalnici biti pronađeni u najskorije vrijeme – kazao je jučer Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH.

Glavni državni tužilac Milorad Barašin jučer je bio u Hagu odakle je kratko poručio:

– Obijanje mog stana je jedna vrsta pritiska!

On bi iz Haga trebalo da se vrati u Sarajevo večeras, a najkasnije sutra.

– Upravo zbog činjenice da tužilac Barašin nije ovdje, ne možemo precizno utvrditi šta je sve odneseno iz stana. Ono što je sigurno jeste da je ukraden jedan laptop – izjavio je Grubešić, a na pitanje šta se nalazilo u kompjuteru, on je odgovorio:

– Tužilac Barašin je savjestan i odgovoran, on je izuzetan profesionalac i vjerujemo da u laptopu nema ništa što bi na bilo koji način moglo da ugrozi rad Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

(SodaLIVE.ba/SAN)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x