Kod autobuske stanice pronađene kosti

0 918

Pripadnici Policijske uprave iz Srebrenice obavijestili su protekle sedmice Institut za traženje nestalih BiH da su u blizini autobuske stanice u pijesku pronađene ljudske kosti. Odmah po saznanju, na lice mjesta izašla je ekipa Instituta i utvrdila da se radi o ljudskim kostima. Do okončanja istrage ovu lokaciju osiguravaju pripadnici policijske uprave Srebrenica.

Sadik Selimović, član Instituta za nestale BiH, prilikom današnjeg obilaska lokacije izjavio je da su kosti u Srebrenicu dospjele slučajno. “Jedan čovjek je s lokacije Ada kod Bratunca u Srebrenicu dovezao pijesak za izgradnju porodične kuće. Radnici su, po istovaru, utvrdili da ima kostiju i o tome obavijestili policiju. Naša ekipa obišla je i lokaciju Ada, na obali rijeke Drine, i pronašli ostatak skeleta. Daljnjom istragom, utvrdili smo da na lokaciji Ade ima još najmanje pet skeleta.

Po utvrđenim detaljima došli smo do pretpostavke da se radi o Bošnjacima iz Bratunca ubijenim maja 1992. godine u tom gradu”, izjavio je Selimović. Kosti su izdvojene i zaštićene plastičnom folijom, a loše vrijeme ne dozvoljava da se ovaj slučaj ispita dokraja.

(SodaLIVE.ba/Agencije)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x