Klubovi iz TK-a napuštaju takmičenja NFSBIH

12 686

Povodom posljednjih dešavanja na sjednici Izvršnog odbora NFSBiH, vezanih za smjene pojedinih komisija u okviru ovog saveza, te neregularnog pokušaja i očite namjere nekolicine članova ovog tijela da preinače odluku Komiteta za takmičenje i Apelacione komisije koja se odnosi na utakmicu 16. kola između FK Sloboda i FK Sarajevo, danas je u Tuzli održan sastanak. Na sastanku su prisustvovali predstavnici Upravnog odbora FK Sloboda, Nogometnog saveza TK-a, Općinskog fudbalskog saveza Tuzla, Općine Tuzla, SD Sloboda, Sportskog saveza Općine Tuzla i JU „Stadion Tušanj”.

Na sastanku je pored zaključaka usagalašen i tekst otvorenog pisma koje je upućeno na adrese svih članova Izvršnog odbora NFSBiH i medijskim kućama. U otvorenom pismu se navodi: Svjesni ozbiljnih namjera pojedinih članova Izvršnog odbora NFSBiH, te članova Predsjedništva ovog saveza, da vođeni ličnim interesima, te interesima pojedinih klubova žele preinačiti odluke Takmičarske i Apaleacione komisije, te na taj način FK Sloboda oduzeti tri boda, reagoavala je Skupština NSTK-a. Na sjednici održanoj 29.04.2010. godine Skupština je jednoglasno dala saglasnost Izvršnom odboru NSTK-a, da u slučaju odluke Izvršnog odbora NFSBiH na svojoj narednoj sjednici o oduzimanju tri boda FK Sloboda, zamrzne status svih klubova iz Tuzlanskog kantona u takmičenjima pod okriljem NFSBiH i NSFBiH. Svi članovi Skupštine su bili izričiti da se u provođenju ove odluke bude dosljedno.

Skupština NSTK je donijela odluku da se zatraži hitno sazivanje Vandredne skupštine NFSBIH-a, na kojoj će se tražiti smjena Predsjedništva NFSBiH-a, koje je na posljednjim sjednicama zloupotrijebilo svoje ovlasti. Također u slučaju realizacije spomenutih namjera pojadinih članova Izvršnog odbora, bit će pokrenute krivične prijave protiv članova Predsjedništva NFSBiH i članova Izvršnog odbora, te generalnog sekretara NFSBiH, a dalje aktivnosti su povjerene advokatskoj kancelariji „Muhić & dr.”

Ovim putem upućujemo javnu podršku smjenjenim komisijama, a posebno Komitetu za takmičenje, koji je dosljedno radilo prema Pravilnicima NFSBiH-a, te u našem slučaju uvažilo žalbu FK Sarajevo, zbog čega je i ponovljena utakmica 16. kola. S obzirom da se radi o presedanu, koji je nezabilježen u nogometnom svijetu, da članovi Izvršnog odbora, zanemarujući sva druga tijela koja vode takmičenje, svojim odlukama kroje tabelu jednog takmičenja, i to na osnovu zahtjeva za zaštitu zakonitosti podnesenog od strane FK Sarajevo, gospodu u ovom tijelu podsjećamo da imaju različite aršine za druge klubove pod njihovim okriljem.

Naime, na osnovu istog zahtjeva FK Sloboda je u prošloj sezoni nakon neregularnosti u procesu licenciranja tražila hitno sazivanje Izvršnog odbora, na što su se u ovom tijelu oglušili, a sada brzo reagovali. Isto tako na zahtjev da se po pitanju naše suspenzije očituje Komisija za propise, ista se nije izjasnila, da bi u slučaju zahtjeva FK Sarajevo, hitno reagovala te se izjasnila da su druge komisije pogrešno primjenili propise. Što opet govori o različitim pristupima zahtjevima klubova, te očit uticaja jakog lobiranja, ane rada prema propisima NFSBiH.

Na kraju se ipak nadamo se da će na zakazanoj sjednici Izvršnog odbora preovladati razum, i da će se članovi Izvršnog obora znati oduprijeti pritiscima raznih lobija, a da će se nakon dvije odigrane utakmice, te provedene procedure od strane svih komisija koje su se rukovodile Pravilnicima NFSBiH-a, staviti tačka na ovaj slučaj i utakmica registrovati postignutim rezultatom iz ponovljene utakmice. FK Sloboda je predstavnik najmnogoljudnijeg kantona, koji daje najveći broj nogometnih klubova, klub sa 90. godišnjom tradicijom, ponos i personifikacija Tuzle i ovog kraja BiH. U skladu sa tim, nećemo dozvoliti da se nekolicina pojedinaca vođena sistemom neregularnosti i ličnih interesa igraju sa klupskom sudbinom, pa makar morali posegnuti i za istupanjem iz takmičenja.

(SodaLIVE.ba/Poredstavnici: Upravnog odbora FK Sloboda, Nogometnog saveza TK-a, Općinskog fudbalskog saveza Tuzla, Općine Tuzla, SD Sloboda, Sportskog saveza Općine Tuzla i JU „Stadion Tušanj”)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
12 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Šizofreničar

Ma nabijem Tuzlake na racku, zbog njih sad cijeli kanton da ispašta :@ 

sejo

Greska je napravljena kada je odluceno da se ponovi prva utakmica na kojoj je igrac Slobode nastupio pod suspenzijom (IMAO TRI ZUTA KARTONA).u SVIM NORMALNIM FUDBALSKIM ZEMLJAMA UTAKMICA SE REGISTRUJE U KORIST PROTIVNIKA.

bravo

e sad nek mi neko objasni zasto da `ispastaju` ostali klubovi rade j….ne slobode?? sad i ako oni ispadnu treba da se ugasi sport u TK ili sta? ako su spali da im odlucuju ta 3 boda nek i ispadnu.. nisu ni oni ispastali kad je Radnicki ispo pa nisu oni manchester da ne mogu ispast.

zeko_u_srcu

Znate zasto ispasta…zato sto Suad Salibasic nije htio da ostane na sjednici kad se odlucivalo u slucaju Gavaric (utakmica Sloboda-Sarajevo)….vec je napustio sjednicu…..a zatim danas je doslo do promjene u savezu TK…izglasani su novi ljudi,novi predsjednik,potpredsjednik,sektretar…itd..itd…

ali isto nam se pise….fudbal je postala igra bez granica

bravo

jel to znaci da radi jednog Suada trebaju svi klubovi na TK da ispastaju? Sloboda je sama sebi kriva sto im je igro doticni Gavaric pa nek i sami snose posljedice..

dino

Ode i naš Suad Salibašić nikad više neće bit u višim organima nogometnog saveza što je bijo bijo je samo nek vodi opštinski nogometni savez to i jest za njega čobalnuk živi.

zeko_u_srcu

ma i jedna zanimljiva informacija…
Juce je odrzana skupstina NS TK gdje su izabrani novi rukovodeci ljudi u savezu:
Predsjednik saveza: Salih DelićPodpredsjednik: Ćazim Omić
Član IO NFSBIH – Salih Šabović
Član IO u NS FBIH – Huso Golać
itd. itd.
Uglavnom promjene su dosle pa cemo da vidimo kako ce funkcionisati novi savez, doduse samo je ostao isti clan NS FBIH ispred TK a sve ostalo su novi ljudi… Najveci gubitnik je Suad Salibasic koji je pored mjesta predsjednika saveza TK izgubio i mjesto clana IO NFSBIH!

sport

gradjanin treceg reda

Vidi lukavcana hahaha…po sistemu nek komshiji crkne krava (op:a) 
Danas sutra ce te se naci u istom vrtlogu nesportskih i nekorektnih predstavnika fudbala i kojekakvih predsjednika saveza pa kada vam ne bude niko davao podrshku iJopet ce te jepavat tuzlake i Slobodu ccccc…..

Jos i oni protiv odluke apelacione komisije ,koja je odlucila da zbog neevidentiranja zutih kartona na ispisnici doticnog, da se utakmica ponovi i posle druge pobjede Slobode opet zele da uzmu ta 3 boda za stolom jer nisu uspjeli na terenu…..nije tu problem u 3 boda jer ce Sloboda vjerovatno da se iscupa ove sezone….stvar je principa i visegodisnjeg osporavanja i jednakosti prava svih klubova…..podsjetimo se samo izlaska u europu i licence koja je oduzeta Slobodi…..
Eh…da ne bude zabune neke…nisam navijac slobode ali pratim desavanja i podrzajem Slobodu u tom slucaju….ako ne podrzite svoje komsije…svoj savez…svoje ljude…sutra ce vama da uzmu 3 boda neregularno a nikoga nece biti tu uz vas da vam da podrsku…zato pogledajte realno situaciju i osudite odbacujuci predrasude prema Slobodi i Tuzlacima koje imate!!!

lik

sizofrenicar ,, kad je radnicki pobijedio u gostima kad je sloboda pobijedila u gostima kad je devetak pobijedio u gostima to ti je sve tuzlanski kanton pa sad razmisli

fantom

samo jedno obavještenje kako je radio savez; kada je Radnički ispao iz lige ekipa drinovaca koja je bila 5 od pozada šalje obavještenje da se više ne može takmičiti u okviru 1 lige Federacije BiH isti taj savez (Suad Salibašić je ispred Radničkog došao na f-je)ubacuje dva kluba iz druge lige centar jer je tamo bilo ne regularno takmičenje (nešto poput ovog sa Slobodom) a izbacuje Radnički iz lige koji je bio 4 od pozada.znači ko više da para i ima uticaja na odluke saveza .
SAVEZ NAPOLJE

ziće

Prateći dešavanja oko slobode smatram da Slobodi treba dati podršku. Sramotno je da Sarajevo i posle dva poraza traži ovo što traži. Olimpik je mislim glavni krivac a Sarajevo i oko njega su se toliko ufurali misle da su Barcelona. Pratite li navijače Sarajeva gdje god dođu prave haos. Svugdje pokazuju neku silu. Suvad je bio apsolutno u pravu kada je napustio sjednicu kako im nebi dozvolio da Slobodi oduzmu bodove na jedan takav sraman način. Mišljenja sam da bi trebali biti svi složni mislim na navijače kad ovako nesportski neko atakuje na bilo koji klub našeg kantona.

sumrak zora

suad salibasic najveci kriminalac,koji nikada prije nije bio u fudbalu,niti je znao sta ta rijec znaci

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x