Kantonalna uprava za inspekcijske poslove nastavila akciju ˝Pečat˝

1 2.212

Ekipa RTV TK danas je zajedno sa inspektorima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove prisustvovala izuzetno teškoj i složenoj akciji ˝Pečat”. Radi se o kontroli ugostiteljskih objekata koja je provedena u općini Živinice.

Koliko je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove odlučna riješiti ovaj akutni problem Živinica, odakle nam gotovo svakog vikenda iz spornih ugostiteljskih objekata dolaze vijesti koje se podvode pod crnu hroniku a u pitanju je narkomanija, prostitucija, razbojništva i ostale nezakonite radnje, uvjerili smo se danas i sami na terenu gdje su, osim inspektorima, prijetnje upućene i našoj novinarskoj ekipi. Policija je spriječila pokušaj fizičkog nasrtaka na ekipu RTVTK. Nije nam namjera da napad na našu ekipu bude vijest nego posao koji profesionalno i u interesu svih građana odrađuju inspektori Kantonalne uprave za inspekcijeks poslove.

Kao i što su obećali iz Kantonalne Uprave za inspekcijske poslove Tuzla, nepuna tri dana nakon izvršene kontrole ugostiteljskih objekata na području opcine Živinice akcija Pečat i danas je nastavljena u ovoj općini. Inspektori su pregledali tri objekta, i dva su na licu mjestu zapečana. Treći objekat je imao odobrenje za rad, ali zbog nedostatka brojne druge dokumentacije, izrečenu su brojne upravne i prekršajne mjere.

Direktor Kantonalne Uprave za inspekcijske poslove Tuzla Besim Duraković i danas je ponovio svoju spremnost i odlučnost da akcija Pečat bude sprovedena do kraja. Poručuje svim vlasnicima Ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona da podhitno pribave odobrenja za rad i ostalu potrebnu dokumentaciju i da strogo poštuju zakonske odredbe jer će u protivnom svi objekti, koji nemaju adekvatnu dokumentaciju biti zapečaćeni na licu mjesta. Akcija se nastavlja i sutra i narednih dana pa ako je to potrebno i mjeseci sve dok se ne stane u kraj mnogobrojnim nezakonitostima u ugostiteljstvu koje karakterišu veliki broj objekata u svim općinama na području kantona. “Ispunili smo svoje obećanje kada je rijeć o nelegalnim taksistima, isto to će mo učiniti sa svim ugostiteljskim objektima, bez dozvole za rad “, kategoričan je Besim Duraković, direktor kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Da su inspekori kantonalne uprave za inspekcijske poslove narodskim riječnikom rečeno začačkali mečku” te da je njihova akcija i više nego opravdana pokazuje i verbalni ali i pokušaj fizičkog napada na našu ekipu. N.N. osoba inače vlasnik ugostiteljskog objekta kojem od danas na ulaznim vratima u objekat umjesto radnog vremena stoji pečat Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, naravno sbog nezakonitog rada otišao je i dalje u kršenju zakona pa pokušao fizički napasti i našu ekipu. Uz povike ko vam je dozvolio da snimate, pustite prilog pa ćete vidjeti šta će biti od vas ovo lice je pokušalo uzeti kameru od našeg snimatelja. Scenarij već više puta viđen. Brzom intervencijom policije,lice koje je prijetilo našoj ekipi je odstranjeno sa lica mjesta, a policija je napravila i zapisnik o ovom događaju.ne sumnjamo da će policija odraditi svoj dio posla i propisno sankcionirati ovakvo nasilničko ponašenje. RTV Tuzlanskog kantona i dalje će zajedno sa inspektorima raditi u interesu poštovanja i provođenja zakona u BiH.

(SodaLIVE.ba/RTVTK)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
KBR Zaposlenik

Uvijek ista prica,Ugostitelji i Trgovine!Nikad nisam cuo da su zapecatili nekog Fotografa,Videoteku(koja im pred nosom radi Pirateriju),Internet klubove….

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x