Javni prevoz i njegov odnos prema potrebama i mogućnostima studenata i učenika

1 629

Na okruglom stolu koji je održan 27.02.2010.godine u 12h u Domu Kulture Lukavac a kojeg je osmislio i organizovao Forum Mladih SDP BiH Lukavac, učestvovali su studenti, predstavnici Vijeća učenika iz lukavačkih srednjih škola, predstavnici nevladinih organizacija te jedan predstavnik firme DOO „ROAD“ Lipnica. Takođe, okruglom stolu su prisustvovali i građani Lukavca zainteresovani za ovu temu kao i predstavnici RTV Lukavac. Treba napomenuti da su na ovaj okrugli sto bili pozvani i predstavnici iz Opštine Lukavac kao i predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK ali se nisu odazvali upućenom pozivu čime su još jednom pokazali da ne mare za učenike i studente.

U raspravi koja je trajala punih sat vremena učenici i studenti su međusobno diskutovali a imali su i priliku razgovarati i sa predstavnikom firme „ROAD“ Lipnica, gospodinom Mujagić Mehmedom. Upravo gospodin Mujagić je sve prisutne upoznao o načinu određivanja cijena autobuskih karti kao i cijena mjesečnih karti za đake i studente. Studenti i učenici imali su priliku iznijeti probleme sa kojima se svakodnevno susreću pri korištenju usluga javnog prevoza.

Zajednički su doneseni slijedeći zaključci koje FOM SDP BiH Lukavac planira ispuniti u skorije vrijeme:

* Uputiti pismeni zahtjev firmi „ROAD“ Lipnica za smanjenje cijena mjesečnih karata na cijenu koja je realna i prihvatljiva za učenike i studente.
* Uputiti inicijativu Opštinskom Vijeću Lukavac da se iz budžeta izdvoje sredstva za subvenciranje mjesečnih karata za đake i studente.
* Zajedno sa predstavnicima Mjesnih Zajednica Bokavići i Tabaci uputiti pismeni zahtjev firmi „ROAD“ Lipnica da se uvede više autobuskih linija za ove MZ.
* Od odgovornog Ministarstva TK tražiti vraćanje autobuske stanice pored Filozofskog fakulteta koja je nedavno ukinuta.

Ukoliko FOM SDP BiH Lukavac ne naiđe na podršku od strane firme DOO „ROAD“ i Opštine Lukavac planirane su druge radikalne aktivnosti.

FOM SDP BiH Lukavac

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
lol

Joj zlo mi od ovih lustera u Domu i lamperije i ovog okruglog stola a tek stolice kakve su auuu. Ko su ovi (Vrijeđanje nije dozvoljeno- pročitajte pravila komentarisanja) sa desne strane sve kobojagi prisutno a u glavi samo konta kad ce opet zapalit.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x