Javni poziv za rekonstrukciju stambenih jedinica povratnicima

0 526

Općina Lukavac je objavila javni poziv izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, raseljenim osobama i povratnicima za podnošenje prijava za rekonstrukciju individualnih stambenih jedinica na području općine. U okviru implementacije programa zajedničkih projekata u Bosni i Hercegovini, obnovit će se određeni broj stambenih objekata po sistemu “Ključ u ruke”.

Za ovaj projekat, koji će implementirati Općina Lukavac, sredstva u iznosu od 200.000 KM odobrilo je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, koje će sprovoditi monitoring nad cjelokupnim procesom.

Pravo podnošenja prijava za rekonstrukciju individualnih stambenih jedinica u cilju povratka imaju povratnici, raseljena lica i izbjeglice srpske nacionalnosti i pripadnici nacionalnih manjina.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a o kriterijima za odabir korisnika za sanaciju stambenih objekata, kao i ostale pojedinosti javnog poziva, zainteresovani mogu saznati više putem oglasne ploče u Šalter sali Općine Lukavac ili web stranice na kojoj je javni poziv u cjelosti objavljen.

Preuzimanje: Javni poziv za podnošenje prijava za rekonstrukciju stambenih objekata (ZP-10)

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x