Javni poziv za prijem volontera

0 539

Pozivaju se Javne ustanove, privatna i javna preduzeća, privredna društva, kao i drugi pravni subjekti za iskazivanje kontinuiranog interesa za prijem volontera visoke stručne spreme (VSS) sa područja općine Lukavac.

Prijem volontera vrši se na određeno vrijeme u trajanju od 1 (jedne) godine radi stručnog osposobljavanja za samostalan rad, bez zasnivanja radnog odnosa.

Sredstva za realizaciju ove aktivnosti obezbijeđena su Budžetom općine Lukavac.

Pravni subjekti koji iskažu interes za omogućavanje volontiranja podnose prijavu na Javni poziv sa podacima o broju osoba visoke stručne spreme i vrsti zanimanja kojima bi omogućili volontiranje u datom momentu.

Na osnovu prispjelih prijava zaključivat će se Ugovori između općine Lukavac i pravnih subjekata u kojima će se obavljati volonterski rad.

Općina Lukavac će iz sredstava obezbijeđenih za ove namjene izmirivati obaveze shodno Zakonu o radu, Zakonu o penzijsko-invalidskom osiguranju i Odluci o visini doprinosa za PIO za lica osigurana u određenim okolnostima, kao i dio naknade za ishranu u toku rada u visini od 150 KM mjesečno.

Prijave se dostavljaju Službi za opću upravu, privredu i društvene djelatnosti.

Za sve informacije u vezi Javnog poziva zainteresovani se mogu obratiti nadležnoj službi.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x