“Jasmin Imamović je opsjednut strankom demokratske akcije”

6 771

Na adresu naše redakcije stiglo je saopćenje za javnost OO SDA Tuzla koje u nastavku prenosimo u cjelosti.

SDA se ponovo, po ko zna koji put, našla na meti načelnika općine Tuzla gospodina Jasmina Imamovića. Stranka demokratske akcije je uvijek bila početak i kraj načelnikovih političkih i ličnih frustracija. Pitamo se o čemu bi pričao da nas nema?!

Sada načelniku treba SDA više nego ikad. Naime, nakon što se ” istrošio” na načelničkoj poziciji, ali i na poziciji potpredsjednika SDP BiH, te svojim katastrofalnim političkim i ekonomskim potezima i odlukama koje u posljednje vrijeme donosi, osjetno izgubio naklonost građana, načelnik je odlučio ponovo izvući kartu iz rukava i zaigrati na igru kojom je uvijek kupio bodove: predstaviti sebe kao tobožnjeg čuvara jednakosti, multietičnosti i napretka Tuzle, a SDA kao njegove neprijatelje. SDA nikada nije sporila značaj turističkih obilježja Tuzle, niti se protivila uljepšavanju grada ali SDA neće dozvoliti da građane Tuzle iko vuče za nos. To što smo opoziciona stranka nas samo dodatno motivira da bolje i efikasnije štitimo interes Tuzlaka. SDA bi bila sretna da budžet općine bude 100 miliona KM, a ne fiktivnih 77 miliona.

Zato je smješno ali i bezobrazno saopćenje SDP-a u kojem tvrde da vijećnici Stranke demokratske akcije ometaju razvoj Tuzle zato što ne glasaju po diktatu načelnika.

SDA još jednom podsjeća načelnika da je vrijeme u kojem je građanima pričao bajke predstavljajući SDA kao “zlog vuka” koji samo vreba da otpuše građevine izgrađene budžetskim novcem – zatrpa jezero i slične neistine koje je izgovarao, odavno iza nas. Građani Tuzle u sve većem broju prepoznaju SDA Tuzla kao najozbiljniju političku partiju u O.V. Tuzla i veoma konstruktivnu opoziciju. To Načelniku smeta i bezobrazno nas optužuje da smo protiv razvoja grada.

SDA je uvijek poštovala i cjenila sve građane bez obzira na njihovu, stranačku i nacionalnu pripadnost i to je do sada nebrojeno puta i dokazala. Iako je načelnik odlučio SDA proglasiti dežurnim krivcem i na taj način probati sakriti svoju nesposobnost, SDA Tuzla *nije* povećala cjenu vode, *nije* povećala cijenu grijanja i time oštetila i onako nizak standard naših građana, SDA *nije* uvela nakaradni sistem naplate parkinga, *niti *ostavila grad zametenim snježnim nanosima, nego značajno doprinjela da općina Tuzla dobije garanciju budžeta Vlade i Skupštine TK, Vlade FBiH i Vijeća ministara BiH, bez koje se nikada ne bi dobio kredit za fabriku vode.

SDA Tuzla je najzaslužnija za 18 miliona KM obezbjeđenih za izgradnju petlje Šićki Brod, SDA je zaslužna jer se 500 miliona KM investira u TE Tuzla, SDA je zaslužna za spajanje TE Tuzla i rudnika da se zaštite naši rudari, itd.

Gospodin načelnik u svojim moralnim propovjedima želi čak i sramnu i nepravednu osudu našeg sugrađanina Ilije Jurišića staviti na teret SDA.

Podsjećamo Vas Načelniče da je iz redova ove stranke proistekao najveći broj pripadnika Armije BiH koji su branili Tuzlu i BiH, kako u ratu, tako i u miru, dok ste vi Načelniče u vrijeme obilježavanja svima nama značajnog 15. maja promovisali knjigu u Zagrebu, a niste se pojavili ni na protestima koje su građani organizovali u znak podrške Iliji Jurišiću.

Načelnik priča o neravnomjernoj raspodjeli budžetskih sredstava po općinama, za šta mu je naravno opet kriva SDA, te se usuđuje da tvrdi kako bi u slučaju da je SDP na vlasti sve bilo drugačije.

Pitamo vas Načelniče Općine zašto onda u našem gradu, u svojoj nadležnosti imate neravnomjernu raspodjelu sredstava.
Zašto su rubna naselja Miladije, Moluhe, Solana i dr. marginalizirane bez puta, vode, kanalizacije, ulične rasvjete, grijanja… dok se pojedini dijelovi grada izgrađuju i uređuje. U ime stanovnika ovih mjesnih zajednica, pitamo vas Načelniče, jesu li i ovo građani Tuzle?!

Načelnik dobro zna da njegovi koalicioni partneri u O.V. Tuzla obnašaju pola vlasti na kantonalnim, federalnom i državnom nivou ali njih nikada nije ni spomenuo u svojim izjavama.

Neka se načelnik raspita kako druge općine u FBiH, u kojoj su također načelnici iz SDP-a uspijevaju dobiti značajna sredstva od kantona i Federacije. Smješna je teza da neko ne voli Tuzlu, ali je žalosno kad načelnik općine, izjavljujući da je SDA neprijatelj Tuzle, toliko raspiruje netrepeljivost među građanima.

Žalosno je saopćenje SDP-a da Stranka demokratske akcije ometa napredak Tuzle. Žalosno i opasno.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
srklet

.ebi ga
sta cemo sad ?
et sad necu moc zaspat a i piva mi nestalo

valja mi na shellovu benzinsku sad ici sve je to zbog sda

ziiiiiiviooooo ovaj gore

ovaj opsjednuti strankom demokratske akcije

zivioooooo tito drug jaran nas ziiiiiviioooooooo
zivio ravnog. . 09sfemdikocsm
zdrao

radnik

DA to nisu članovi SDA iz svog đžepa iuvadili tolike milione za petlju i T.E. ili su to pare poreskih obveznika i bijednog naroda, a oni se sa njima razmeću kao da su njihove vlastite.

lovokradica

SDA Tuzla *nije* povećala cjenu vode, *nije* povećala cijenu grijanja i time oštetila i onako nizak standard naših građana, SDA *nije* uvela nakaradni sistem naplate parkinga, *niti *ostavila grad zametenim snježnim nanosima

al zato je to SDA uradila u Lukavcu

anonimus

Zaboravili su da je Nacelnik izdvojio od budzeta ogromnih 110 000 KM za izgradnju ulaza/kapije na jezero u Tz… Bolje da vrljike postavi,a te pare da u fond za borce,penzionere i sl….

PIPA

Nasikira ovaj SDA , IMAMOVIĆA bez potrebe. Tuzlanski SDA kakav je i SDP Lukavca bi ga pobjedio na izborima. Slabe su vam šanse jarani.

srklet

..eeeboo pivu vise
rakia connecting people

stigla pletara

sad se mogu svadjat koliko hoce

ko sredi da petrak bude na unesco-voj listi za njega glasam
zdraaao

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x