Jako nevrijeme pričinilo štete

1 497

Jako nevrijeme koje je juče u toku dana zahvatilo pojedine općine na području TK prouzročilo je štete na stambenim objektima i poljoprivrednim usjevima. Najviše štete nevrijeme je napravilo na području općina Banovići, Živinice i Tuzla.

Na području općine Banovići je padao grad (led) i tom prilikom pričinio materijalnu štetu na poljoprivrednim usjevima i krovovima stambenih objekata.

Na području općine Živinice, u naselju Ciljuge (Stara Pruga), jaka kiša je prouzrokovala izlijevanje obližnjeg potoka, koji je poplavio prilaze prema 10 – 15 stambenih objekata u pomenutom naselju.

Prema izvještaju OSCZ Gračanica, u toku vikenda na području ove općine došlo je do aktiviranja dva stara klizišta i to na loklalnom putu koji povezuje Gornju Lohinju i Seljanušu, gdje je došlo do slijeganja dijela puta ukupne dužine oko 20m i na području MZ Malešići, naselje Kalesije, gdje je također došlo do slijeganja dijela puta u dužini od cca 30m i širine 1,5m.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ziće

Pored političara štetu nam evo čini i majka priroda.Sve ovo bi trebala biti jaka poruka našem narodu. Za sve što se događa na ovoj planeti krivci smo isključivo mi sami.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x