Izborna hronika SDU BiH 2010.

0 753

Povodom izjave Ivice Dačića date tokom posjete Banjoj Luci, odnosno boravku na predizbornom skupu Socijalističke partije RS-a, rukovodstvo SDU BiH daje sljedeće saopštenje za javnost

Izjave ministra unutarašnjih poslova Ivice Dačića i ujedno predsjednika SPS-a Srbije koje je dao u svojoj zadnjoj posjeti Banjoj Luci, predstavljaju ponovno mješanje u unutrašnje stvari suverene i nezavisne države Bosne i Hercegovine, čime doprinosi usložnjavanju političkih odnosa u BiH, a ujedno i ohrabruje nacionalizam i separatizam Republike Srspke.

Ivicu Dačića kao bivšeg prvog saradnika Slobodana Miloševića upozoravamo da je bilo kakvo poređenje statusa Kosova i Republike Srpske neprimjereno i tendenciozno. Za status Kosova kao nezavisne države najzaslužnija je višegodišnja pogubna politika SPS-a Slobodana Miloševića. Sa druge strane entitet Republika Srpska je rezultat genocida i agresije Miloševičevog režima na suverenost i teritorijalni integritet međunarodno priznate države BiH, što se potvrđuje i dokumentima zvaničnih organa Republike Srbije u politički montiranom procesu Ejupu Ganiću u Engleskoj.

To se priznanje jasno vidi i u aktu, Snežane Malović ministrice pravde Republike Srbije i Vladimira Vukčevića Tužioca za ratne zločine Republike Srbije, koji su u svojoj molbi za ekstradiciju Ejupa Gnaića potvrdili da su „krivična djela u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine koja se stavljaju na teret predstavnika legalnih organa BiH, počinjena za vrijeme međunarodnog oružanog sukoba između BiH i SRJ, u kojem periodu je na strani SRJ učestvovala JNA“.

Zbog toga izjava Ivice Dačića „da je Balkan danas bure baruta, čiji su fitilji opasni na gotovo svim stranama“ upućuje da su upaljači za te fitilje još uvijek u rukama Srbije od kojih joj Republika Srpska služi kao jedan od tinjajućih fitilja za indirektnu prijetnju miru i stabilnosti BiH i regiona.

PRESS

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x