Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2009. godinu

0 604

tuzla1Predsjedništvo Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, odlučilo je da se tradiconalni izbor najboljih sportista i sportskih ekipa TK-a održi 21. decembra 2009. godine u velikoj sali BKC-a u Tuzli sa početkom u 19.30 h.

U narednih nekoliko dana klubovi će dobiti poziv da predlože kandidate, a do kraja sedmice će biti verifikovan spisak članova Stručnog žirija koji će birati najbolje u kategorijama: najuspješniji sportista i sportistkinja, te najbolje u konkurenciji kod seniora, juniora i kadeta, zatim najbolje ekipe i trenere, te najuspješnije u četiri kategorije u invalidnom sportu.

Također, kao i prošlih godina bit će dodijeljena priznanja zaslužnim sportskim radnicima i sponzorima, koji već godinama pomažu ovu manifestaciju.

Podsjećamo, najboljim sportistima u Tuzlanskom kantonu za prošlu 2008. godinu proglašeni su Merima Softić i Igor Emkić, za najboljeg seniora je izabaran Said Husejnović, najbolji junior bio je Ensar Hajder, kadetkinja Ema Burgić, trener Fikret Selman, dok je najbolja ekipa bila KBS Tuzla Sinbra. Većina njih će i ove godine ravnopravno konkurisati za odbranu prestižnih titula.

Kada je riječ o programskom dijelu manifestacije, iz Sportskog saveza i ove godine najavljuju zanimljivo sportsko – zabavno veče popraćeno muzikom, plesom i drugim sadržajem, koji ovaj Izbor s pravom ubrajaju u najkvalitetnije manifestacije u ovom dijelu BiH.

Pokrovitelj manifestacije je Vlada Tuzlanskog kantona.

Promus media Tuzla, promotor Izbora sportiste godine TK-a za 2009. godinu

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije.net)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x