Ispunjen i posljednji uvjet iz Mape puta za viznu liberalizaciju

4 551

Vijeće ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo rješenje o imenovanju Himze Selimovića za direktora i Uroša Pene i Mile Jurića za zamjenike direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.
Na sjednici je doneseno i rješenje o imenovanju Vinka Dumančića za direktora i Enesa Gačanina za zamjenika direktora Granične policije BiH, dok je Marko Dominković imenovan za zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Donesena je odluka da sjedište Direkcije za koordinaciju policijskih tijela bude u Sarajevu i da ova direkcija počne s radom u roku od 90 dana, kao i odluka da sjedište Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije bude u Istočnom Sarajevu.

“Ovim imenovanjima i odlukama o sjedištu agencija, Vijeće ministara BiH je ispunilo i posljednji uvjet iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima”, rekao je nakon sjednice predsjedavajući VMBiH Nikola Špirić. On je pojasnio da je donošenju ovih odluka prethodio njegov dogovor o ovim pitanjima s dvojicom zamjenika VMBiH Sadikom Ahmetovićem i Draganom Vrankićem.

Špirić navodi da će VMBiH osigurati finansijska sredstva, prostor i sredstva za rad Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije iz budžetske rezerve za 2010. godinu, što će biti regulirano posebnim odlukama. Na sjednici je također donesena odluka i o imenovanju Radne grupe za izradu amandmana na Ustav BiH i izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH, radi izvršenja presude Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu Sejdić i Finci protiv BiH.

(SodaLIVE.ba/RTVTK)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
"ostali"

Ja,blago nama,sreci nasoj nema kraja.

yass

Opa 🙂 Idemo nigdje…

Iraq

de bogati zadnji nek ugasi svjetlo

fanatik

ugasi mrak mislish???

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x