Instaliran video nadzor u OŠ Lukavac Grad

4 629

Na inicijativu Vijeća učenika i Vjeća roditelja OŠ Lukavac Grad uvela je video-nadzor.

Inicijativa za primjenu ovakvih mjera sigurnosti prihvaćena je od strane školskog odbora koji se i odlučio se za ovaj korak zbog bezbjednosti učenika, ali i sprečavanja disciplinskih problema unutar škole i u samom školskom dvorištu, kao i uništavanja školskog dvorišta, igrališta, te objekata škole gdje najviše stradaju prozori i fasada posebno u noćnim satima od strane trećih lica.

Finansijska sredstva za nabavku potrebne opreme obezbjedili su učenici i njihovi roditelji. Od odigranih utakmica između školskog tima i tima nastavnika prikupljena su određena sredstva. Najpovoljiju ponudu u iznosu od 4.520 KM imala je agencija BH sigurnost što je menadžment škole i prihvatio.

OŠ Lukavac Grad već dvije godine ima i alarm koji je uvezan u sistem agencije BH sigurnost. Instaliranjem video nadzora uspostavljeno je najmodernije obezbjeđenje u školi što će zasigurno odvratiti nasilnike od škole i školskih prostorija. Kako je obrazovanje i bezbjednost đaka prioritet OŠ Lukavac Grad sa sličnim projektima bit će nastavljeno i u narednim školskim godinama.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
TML

Sreca pa “Gumeni”zavrsio osnovnu inace bi ih sve poskidao 🙂

mehmedic

Daliće ugradili i kod direktora i sekretarice u kancelariju da vide ljudi kako su njih dvoje bliski i zajedno korumpirani od ucijena prema nastavnicima za sređivanje ocijena učenicima a tako i kad se primaju nastavnici u radni odnos i ostale veze i štele,zaista njih dvoje pored velike bliskosti vole i novac.

sioux_lukavac

“Finansijska sredstva za nabavku potrebne opreme obezbjedili su učenici i njihovi roditelji.”
hahaha isto tako je bilo i za kotlovnicu za grijanje..skupili roditelji pare…i gdje je nestala kotlovnica ko je zaradio pare na tome kada su se vratili na gradsko grijanje…jos jedan dokaz da sve roditleji moraju finansirati…

farmer

Pocistite gospodo ispred svoga praga,pa onda kritikujte druge i pricajte te mahalske price?! Ako ovo nije pozitivno i vrijedno pohvale onda ne znam sta je? A te price o bliskosti,podvalama i stelama odi pa prijavi u nadlezni sud,ako postujes tekovine demokratskog drustva i ako si tako siguran…Ne mogu da vjerujem da nista pozitivno ne prihvatamo “zdravo za gotovo”,onako kao sto to radimo sa negativnim informacijama…Pa kad cemo jednom pozdraviti neki potez,sta da nisu ispostovali zahtjev roditelja,sta bi onda…? Boze svasta…

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x