Građani MZ Bistarac protiv izgradnje šljakišta

2 618

Ovim saopštenjem za javnost, UG „Eko-Sport“ Šićki Brod želi da obavijesti javnost da je reagovanjem predstavnika „Eko-Sporta“, koji su obavijestili predstavnike ove Mjesne zajednice o činjenici da se na prostoru Bistarca planira izgraditi šljakište u sklopu projekta izgradnje 7. bloka TE Tuzla, u Mjesnoj zajednici Bistarac (Opština Lukavac) u petak 16.07.2010. održan javni zbor u organizaciji Mjesnog savjeta Mjesne zajednice Bistarac.

Učesnici zbora izrazili su ogorčenje i nezadovoljstvo budući da nisu uopšte bili upoznati sa činjenicom da se na zemlji njihovih očeva i djedova, koja im je već jednom bila oduzeta i za koju su pokrenuli postupke da je vrate u svoje vlasništvo, planira izgradnja odlagališta šljake.

Građani, povjerenici MZ Bistarac, kao i predstavnici Opštine Lukavac koju je na zboru predstavljao predsjedavajući OV Lukavac gospodin Suljo Suljević, zauzeli su zajednički stav da nipošto neće dozvoliti izgradnju šljakišta na području svoje Mjesne zajednice, odnosno Opštine budući da je ovaj prostor već odavno prebukiran raznoraznim zagađivačima i da bi to bio konačni udarac za građane ovog područja.

Ovim putem UG „Eko – Sport“ želi da zahvali Savjetu Mjesne zajednice Bistarac na pozivu na zbor, na vremenu koje su izdvojili za obraćanje naših predstavnika i na demokratskom i parlamentarnom vođenju skupa.

Takođe želimo i da se zahvalimo građanima naselja Bistarac i predstavnicima Opštine Lukavac na jedinstvenom stavu da neće dozvoliti izgradnju šljakišta, a sa takvim stavom direktno pomažu Udruženju građana „Eko – Sport“ u borbi za spašavanja Mjesnih zajednica koje se nalaze uz sami rub Termoelektrane, kao i spašavanju bisera Tuzlanskog kantona, jezera Kop.

Dejan Lovrić, sekretar
UG „Eko – Sport“

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
padobranac

ma momci se vec godinama trude i uredjuju i poribljavaju jezero, a termoelektrana im ovo sprema vec dugo vremena. trebo bi se citav lukavac (ko opstina) pobunit i nedat sljakiste na tri kilometra od grada.
toliko fabrika, pa bijelo more, pa su htjeli kantonalnu deponiju, i sad ovo.
a da ne govorim o svom sranju koje se sa kantona slijeva u modracko jezero putem pritoka.

MIJUS

Nedajte se Bistarcani dosta je trovanja .

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x