Glasaj i zatalasaj!!!

1 626

Udruženje Kameleon radio – Otvorena mreža ljudskih prava i demokratije uz podršku Centra civilnih inicijativa pokrenulo je projekat “Izbori(se)!”. Cilj projekta je motivisati mlade i građane BiH općenito na izlazak na izbore 03. oktobra 2010. godine.

Bosanci i Hercegovci u svojoj zemlji, od posljednjeg rata do današnjih dana, žive u izuzetno teškim ekonomskim uslovima. Samo oni znaju kako sastavljaju “kraj s krajem” i kako se dovijaju da isplivaju iz sve dubljeg beznađa u koje ih guraju oni koje su sami birali da budu “politička elita” ove zemlje. Nacionalistička, huškačka i ratna retorika koja u ovoj zemlji pred svake izbore dobija krila, sije strah u glavama mnogih koji, upravo iz tog straha, glasove daju uvijek istim. A iz izbora u izbore prepisivana stranačka prepucavanja odvraćaju mlade ali i brojne druge građane da uopšte izađu na izbore.

Projektom “Izbori se” želimo potaći svijest građana BiH o važnosti izlaska na izbore, šansi da time kreiraju budućnost dostojnu čovjeka za sebe ali i za brojne generacije koje dolaze iza njih. Namjera nam je da svakog radnog dana, u emisiji “Udri muški” na talasima Kameleon radija, govorimo o temama bitnim za svakodnevni život. Sa ekspertima iz različitih oblasti, građanima, govorit ćemo o ključnim stvarima, ukazivati na katastrofalna stanja u mnogim sferama koje se u BiH mogu i moraju promijeniti. Za tu promjenu potreban je samo Vaš izlazak na izbore!

Vjerujemo da ćemo sa projektom “Izbori se”, direktno i značajno povećati odziv glasača na predstojećim općim izborima, s posebnim fokusom na povećanje broja mladih glasača koji prvi put izlaze na izbore, mladih iz ruralnih sredina i žena. I još jednom podsjetimo – mladima i građanima BiH općenito nećemo sugerirati za koga da glasaju, ali ćemo im poslati direktnu poruku na koje tematske sadržaje stranačkih političkih platformi prilikom svog političkog odabira kao svjesni građani i pojedinci moraju obratiti pažnju (politika podrške zapošljavanju, zdravstvenoj sigurnosti i osiguranju, europske integracije, obrazovne mogućnosti, itd.).

Izbori se!!!
Glasaj i zatalasaj!!!

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
čistizrak

Mislim da je bitnije donijeti novi zakon o “normalnom” glasanju na izborima od predstojećih izbora. Kakva je to država i zakon o glasanju kad od 100% na glasanje izađe 52% od tih 52% pobjednička stranka dobije 23% i oni upravljaju Federacijom i kroje kapu nama svima i J… nas u M…. Znači od 100 glasača 52 izađe da glasa a 13 glasača je većina koja je pobijedila i oni kroje kapu i onim 87 koji nisu za njih glasali!!! Pa gdje je tu logika??? Bez najmanje 90% izlaska glasača na izbore sve manje treba poništiti jer je to samo trošenje novca koje su otete od običnog naropda -glasača!!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x