FOTO: Pristižu prvi izlagači

2 650

Sve je spremno za početak 8. lukavačkog sajma turizma „LIST“ 2010. godine. Sajam koji je jedini ovakve vrste u Bosni i Hercegovini, održat će se od 6. – 8.maja 2010. godine u Lukavcu i okupiće brojne učesnike iz Bosne i Hercegovine i 11 zemalja Evrope.

Biće to prilika za 125 izlagača, koliko ih je prijavljeno, da na 2.000 m2 zatvorenog i oko 1.000 m2 otvorenog prostora, prezentiraju svoje turističke organizacije i agencije, restorane, hotele, motele, samostalne zanatske radnje. Na sajmu će se moći vidjeti i ponuda proizvođača zdrave hrane i organskih proizvoda, kao i meda i mliječnih proizvoda, a na ovogodišnjem Sajmu predstavit će se i lovačka udruženja, proizvođači rukotvorina od kože, tkanina, drveta i drugih proizvoda. Svečano otvaranje Sajma, predviđeno je za sutra u 11,00 sati, dok se prvi gosti očekuju već u 9,00 sati, nakon čega će u trajanju od dva sata biti održan nastup lukavačkih KUD-a, a nakon obilaska Sajma od strane zvanica i gostiju od 12,30 – 14,00 sati, biće održan „Festival hrane i pića“.

Međunarodni Sajam “LIST“ predstavlja veliki doprinos razvoju turizma na području Bosne i Hercegovine, čime se povećava interes za domaće turističke proizvode, a grad Lukavac postaje jedan od najznačajnijih turističkih centara u regiji. Generalni pokrovitelj Sajma je i ove godine Federalno ministarstvo okoliša i turizma FBiH.

Redakcija portala SodaLIVE.ba javno se zahvaljuje firmi Nuhanović d.o.o. za ustupljeni prostor na lukavačkom sajmu.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
lovokradica

a grad Lukavac postaje jedan od najznačajnijih turističkih centara u regiji.
AHAHAHA sto se nasmija na sabahu.
ajde braco turci i indijci, pokazite im dobrodoslicu u vidu sitnih cestica.
ili se dzevdo vec pobrinuo da se to danas ne ispusta?

nedzad

Lukavac & turizam, originalno nema sta… evo i turisticke ponude: grad je okruzen najvecim brojem povrsinskih kopova na balkanu, tri ogromne fabrike U GRADU, najvece vjestacko jezero u regiji koje nam sluzi kao ogromna septicka jama, veliku deponiju smeca nadomak grada i veliki broj minskih polja na svim prelijepim izletistima… 🙂

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x