Fata Orlović oslobođena optužbi

7 1.385

Fata Orlović iz Konjević-Polja već 11 godina nastoji da Osnovni sud u Srebrenici donese odluku da se iz njenog dvorišta ukloni nelegalno sagrađena pravoslavna crkva. U tom periodu i sama je nekoliko puta bila u sudskim klupama, ali kao optužena. Desilo se to i danas.

Sudija Vukman Petković saslušao je Fatu Orlović jer su je bratunački policajci prijavili da je 10. septembra 2008. u devet sati ispred pravoslavne crkve u Konjević-Polju, odnosno u svom dvorištu “grubo vrijeđala druga lica prijetnjom da će napasti na njihov život i tijelo” kao i da je “ometala ovlaštena službena lica u njihovom vršenju redovnih poslova i zadataka”.

Sudija Petković je prošle godine, po ovoj tužbi, oslobodio nanu Fatu uz obrazloženje da starica od 65 godina nije mogla ugroziti živote pet policajaca. Međutim, na ovu njegovu odluku uslijedila je žalba Okružnog tužilaštva Bijeljina.

Poslije današnje rasprave, Fata Orlović je izjavila da će biti oslobođena i da će joj biti oprošteno, a da će konačnu odluku dobiti pismenim putem za sedam dana.

„I treba da budem oslobođena. Ja nikog nisam ugrožavala i nikome nisam prijetila. Ponovila sam da se sa moje zemlje izmjesti crkva i ništa više. Ako je ne izmjeste, ja ću je bagerom srušiti, pa nek gledaju šta će onda. Nikad nije bila ondje i nije joj mjesto u mojoj avliji“, rekla je Fata Orlović.

Poslije izlaska iz suda Fata Orlović je posjetila Memorijalni centar u Potočarima i proučila Fatihu članovima svoje familije i svim Srebreničanima stradalim u genocidu 1995. godine.

(SodaLIVE.ba/Fena)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Šizofreničar

NANA FATA HEROJ MOJE BOSNE I HEROJ MOG KONJEVIĆ POLJA.
Nedaj se nane, prava pravda će doći jednog dana.

Sioux

Pa neka im crvkva,nek se nagode i et……ako glumi neki inat zato sto je to crkva onda nevalja ……

čistizrak

“Siux” ti kao da si pao sa trešnje pa pričaš gluposti. Samo što još nisu nanu Fatu optužiti za terorizam i da je alkaida poslala u NJENO DVORIŠTE DA SRUŠI SRPSKU CRKVU NA SVETOJ SRPSKOJ ZEMLJI ???

Šizofreničar

U krugu od deset kilometara te crkve, žive 2 pravoslavne porodice, koje broje po dva člana, ta crkva ne radi, niko ne održava mise u njoj, stoji tu samo iz inata, na tudjoj zemlji

Sioux

de ne laprdajte,hebo te zemlja……ista furka da neko dodje u Lukavac i hoce da srusi dzamiju kaze na njegovoj zemlji gradjeno

padobranac

sioux,
trebas se ba malo informisat, prije nego napises komentar.
to je bosnjcka zemlja, a crkvu su cetnici sagradili u dvoristu te zene prije nego se ona vratila iz izbjeglistva.
zamisli da to odrade tvojoj nani? ili bi te i tad bolio racku ko i vecinu naseg naroda, kad nisu nase guzice u pitanju.

Sioux

vazda ce bit sranja na balkanu,eto ruste crkvu,lakse je druge okrivit…..mora se nekad i zrvtvovat za nesto,pa makar to bio komad zemlje ………

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x