ELTA-MT: Obavještenje o isključenju nelegalno priključenih korisnika na KTV Lukavac

973

11092009677Iz firme “ELTA-MT” d.o.o Tuzla, dobili smo obavještenje za javnost koje u nastavku prenosimo u cjelosti.

Tuzla, 30.09.2009.

Tržišna inspekcija Lukavac
Tržišna inspekcija Tuzla
MUP Tuzla, načelnik PU Lukavac
Načelnik opštine
Opštinsko vijeće

Predmet:  Obavijest o isključenju ilegalno priključenih korisnika na KTV Lukavac

Poštovani,

Obavještavamo vas da će društvo „Elta MT“ d.o.o.Tuzla, počevši od 08.10.2009. godine,  sa kablovske mreže Lukavac početi vršiti isključenja svih nelegalno priključenih korisnika  koji su bez dozvole vlasnika mreže priključeni na istu.

U prilogu vam dostavljamo pismo koje smo dostavili d.o.o. „BHB“ Lukavac, da zajednički uskladimo evidencije i sa mreže isključimo sve ilegalne korisnike koji su bez dozvole vlasnika priključeni na mrežu KTV Lukavac.

Obrazloženje:

Vlasnik mreže, odnosno mrežni operater je isključivo taj koji može dozvoliti trećem licu korištenje te mreže i odrediti uslove pod kojim se ta  mreža može koristiti. To je abeceda vlasničkih prava (kako  neko kao podstanar može stanovati u tuđoj kući isključivo sa dozvolom vlasnika).
KTV mreža Lukavac je objekat, jednako kao i kuća. I to veliki objekat, kapaciteta cca. 5000 korisnika. Ili u poređenju sa kućom, 5000 soba. Vlasnici tog objekta su „Elta MT“ d.o.o.Tuzla sa 50 %  i „BHB“d.o.o.Lukavac 50% , i to je idealni
suvlasnički udio. Vlasnici su se Ugovorom dogovorili, da svaki korisnik- podstanar, koji zatraži priključenje – pravo stanovanja, na našem zajedničkom objektu, biće priključeni na taj objekat pod uslovom da jedan (parni broj korisničkog ugovora) bude korisnik Elte-MT, a jedan (neparni broj korisničkog ugovora) BHB Lukavac.
Znači, ako kuća ima 100 soba, i u kuću prime 32 podstanara, podstanari mogu tamo stanovati isključivo pod uslovom, da jedan potpiše ugovor o zakupu sa Eltom i njima plaća zakupninu, a drugi sa BHB i njima plaća zakupninu.
Samo pod tim uslovima, Elta i BHB mogu dati sobu u zakup, odnosno priključiti korisnike.
Mi smo nezvanično saznali sljedeće: od 100 soba zauzeto je 70, od čega Elta MT ima 25 i razumljivo toliko i BHB, jer dozvolu ima samo za jednak broj. Za veći broj korisnika nikada nije bila data saglasnost, što znači da je BHB ili neko treći, bez dozvole vlasnika izvršio takva priključenja i svi takvi korisnici će biti po izvršenoj kontroli isključeni s mreže.  Nažalost, neki su prevareni, to im je naplaćeno po punoj cijeni i dato im je nešto od strane BHB-a za što nisu imali dozvolu vlasnika.
Lijepo bi bilo, da organi vlasti, ukoliko je BHB vršio prevare, izvrše kontrolu i rješenjem nalože BHB-u, da ne može u tuđi objekat useljavati ljude ili priključivati korisnike bez dozvole vlasnika i to još naplaćivati. Nažalost, Vi niste ništa preuzeli protiv takvih prevara. Vjerovatno ili niste znali ili je to izvan Vaše nadležnosti. Mada, za sve prevarene korisnike i ilegalno priključene korisnike bilo bi najpovoljije kada bi se ovaj problem riješio uz Vaše posredovanje. Kako je to izostalo, sa nespornim vlasničkih pravom ćemo sa mreže isključiti sve korisnike Lukavac, koji su na našu mrežu priključeni bez naše dozvole, a zna se da smo dozvolu dali za onoliko korisnika, koliko ih i mi imamo priključenih.

Kontrola isključenja ilegalnih korisnika počinje 08.10.2009 godine i molimo Vas da obavijestite nadležne službe, jer će biti pretpostavljamo, veliki broj poziva od strane isključenih korisnika koje je BHB bez dozvole priključio na mrežu.
Mi se unaprijed izvinjavamo za sve neprijatnosti koje ćete imati reakcijama takvih korisnika i nadam se da ste razumjeli da firma „Elta MT“d.o.o. ovakvim činjenjem samo štiti svoja vlasnička prava, koja BHB i treća lica lažnim predstavljanjem prodaju drugima za novac.

Sve  dodatne informacije na telefon:    035 246 430 i 063 283 051

(Marketing /SodaLIVE.ba)

PREPORUČUJEMO

Komentarisanje nije dozvoljeno.