Edin Kuduzović na čelu općinskog odbora Lukavac

1 712

U četvrtak  je u Hotelu Lukavac održana Izborna skupština Novog ekonomskog pokreta BiH Lukavac na kojoj je izabran Općinski odbor, čime je ova općina, nakon Tuzle i Kalesije, postala treća općina na kantonu u kojoj je imenovan Općinski odbor ove partije. Od 15 kandidata najviše glasova je dobio Edin Kuduzović, te je imenovan za predsjednika ovog općinskog odbora.

 U odbor je izabrano još osam članova, od kojih po tri dolaze iz redova mladih i žena. U narednih sedam dana općinski odbor bi trebao imenovati podpredsjednike i sekretara, nakon čega će, kako je kazao novoizabrani predsjednik ove općinske organizacije, krenuti u jačanje stranke s ciljem promjena postojećeg stanja stvari, kako u općini Lukavac, tako i šire. Ostali članovi općinskog odbora su: Edin Kuduzović, Damir Mujkić, Seada Salkić, Indira Kahrić, Mirela Omerdić, Ramiza Kurić Saletović, Muris Ibrić, Amela Đulić i Zlatan Begić.

Izborna skupština se održala u punoj sali Hotela Lukavac, a osim delegata, koji su birali općinski odbor, skupštini je prisustvovao i veliki broj gostiju, naročito mladih. Prisutnima se obratio i Kasim Selimović, predsjednik Novog ekonomskog pokreta BiH, još jednom podcrtavajući stremljenja partije.

“Krajnje je vrijeme da se stvari u BiH počnu odvijati po zakonitostima sposobnosti, konkurencije i vladavine prava. Vrijeme ja da i radnici i privrednici počnu normalno privređivati, a to ćemo postići samo jačanjem ekonomije. U svemu ovome, u borbi za profit i efikasnije uređenje tržišta, nećemo zaboraviti ni obične ljude, građane. Svim silama ćemo se truditi da naša politika, koja donosi potpunu obnovu morala, bude dosljedna prezentacija onoga što zapravo obični ljudi trebaju i što zaslužuju, a to je normalan život utemeljen na principima poštenog rada”, kazao je Selimović.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Denal

Ovih stranaka ce da bude vise nego biraca, za godinu-dvije ce svako da bude u nekoj stranci, sto da ne, najlaksi hljeb

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x