Dugovi u koje su zapale državne firme plaćat će se putem poskupljenja goriva

1 632

Cijene goriva u BiH uskoro bi mogle biti skuplje za 5 feninga, koji bi bili preusmjereni za plaćanje dugova u koje su zapali Željeznice FBiH i Republike Srpske. Kada se treba dogovoriti o zajedničkom djelovanju za dobrobit građana, političari iz Federacije BiH i Republike Srpske još nikad nisu našli zajedničko rješenje, ali zato kada treba udariti na skromni budžet građana BiH, ministri Nail Šećkanović iz Federacije i Nedeljko Čubrilović iz Republike Srpske našli su po prvi put zajedničku rječ.

Ta rječ je udar na džepove građana a radi se o poskupljenju goriva koje je i onako preskupo za standrad u BiH. Međutim u službu nesavjesnih mistarstava stavili su se i iz Udruženja prometnika naftnih derivata, koji su istakli da podržavaju ovakav vid pomoći za Željeznice FBiH i Republike Srpske.

Ukoliko dođe do usvajanja i ulaska u zakonsku proceduru ove inicijative, regovali su iz Udruženja „Međunarodni transport“ iz Banja Luke koji su najavili blokadu puteva jer ne žele da plaćaju dugove državnih firmi. Umjesto da se bave rješavanjem dugova Željeznica Federacije BiH i Republike Srpske nadležni ministri Šećkanović i Čubrilović svoje dugove su svalili na građane BiH, a njihove plate od nekoliko hiljada maraka ostaće i dalje netaknute. Prije nešto više od godinu građanima BiH su natovarene na leđa i takse za izgradnju auto puta kojeg je napravljeno oko 39 kilometara za proteklih 15 godina.
Nakon novih poskupljenja goriva umjesto 5 feninga za dugove državni firmi građani bi trebali odvojiti po jo 1 KM za veće plate ministara Šećkanovića i Čubrilovića.

(SodaLIVE.ba/Ramo Abidović)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
kadro

Da, treba im dati, ali šta?– onu stvar, jer im još i to fali. Ovo nema nigdje, već gledamo u dno, ali ispod dna. Propali smo i tako nam možda i treba, jer mi smo za sve to krivi. Jedina šansa su, izbori, bar tako se nadam. Ima još poneki pošten, koji nije ukaljao ruke u onome što ne pripada njemu lično. Bože, budi nam na pomoći, ako već nismo otpisani.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x