Drugi prijemni rok na tuzlanskom Univerzitetu 2.septembra

0 516

U četvrtak, 2. septembra počinje drugi prijemni rok na Univerzitetu u Tuzli. Vlada Tuzlanskog kantona je dala prethodnu saglasnost na Odluku Senata Univerziteta u Tuzli o dodatnom broju studenata za upis u I godinu prvog ciklusa studija na fakultete/Akademiju Univerziteta u Tuzli, te utvrđivanju visine participacije i školarine u troškovima studija u akademskoj 2010/2011. godini.

Ovom Odlukom odobren je upis još 125 redovnih studenata, uz plaćanje školarine i to na Farmaceutskom i Medicinskom fakultetu, Fakultetu za tjelesni odgoj i sport i Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu. Redovni studenti koji se sami finansiraju u akademskoj 2010/2011. godini plaćaju školarinu u iznosima od 900 KM po semestru na Medicinskom i Farmaceutskom fakultetu, 750 KM po semestru na Rudarsko-geoeloško-građevinskom fakultet i 600 KM po semestru na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport.

Redovni studenti koji ostvaruju prava po Zakonu o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih porodica plaćaju 50 posto iznosa participacije odnosno školarine, pod uslovom da su ova prava ostvarili na području Tuzlanskog kantona. Redovni studenti bez oba roditelja u potpunosti su oslobođeni participacije u troškovima studija odnosno školarine pod uslovom da studijsku godinu upisuju prvi put i da imaju prebivalište na području Tuzlanskog kantona. Na tuzlanski Univerzitet do sada je upisano 3.864 studenta.

(SodaLIVE.ba/TIP)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x