Dramatično na plaži u Šibeniku: Dvoje djece se ubolo na korištene igle

0 405

Majka četvorogodišnjaka je za Šibenik IN ispričala šta se dogodilo jutros na plaži i kako ljekari u šibenskoj bolnici optimistično tvrde da je mala šansa da se djeca zaraze jer su virusi vrlo neotporni na visoke temperature na plažama.

– Kupali smo se jutros u Zablaću na plaži, gdje je bio prije jedan restoran koji više ne radi. Došla sam na plažu sa svojim djetetom i sinom prijateljice i raširila peškir, gdje smo i ostavili stvari. Njih dvojica su se tu igrala i u jednom trenutku su mi rekli da ih je nešto ubolo. Onda smo počeli da tražimo šta ih je to ubolo, pomakli smo stvari i shvatili da se radi o odbačenim iglama – rekla je majka dječaka koji se ubo na iglu.

Ispričala je da su odmah krenuli put bolnice i tamo proveli dva sata, na transfuziji, infektologiji i na pedijatriji.

– Ovo nisam očekivala na dječjoj plaži. Proveli smo barem dva sata u bolnici. Ljekari su mi rekli da je šansa da se djeca zaraze jako mala jer virusi ne mogu dugo da opstanu tu kraj mora i sunca, dakle na visokim temperaturama. Treba im domaćin da bi preživjeli – priča majka, prenosi SIBENIK.IN.

Djeci su izvadili krv i testiraće ih na HIV i na dvije vrste hepatitisa, pa će majke morati da ih prate neko vrijeme.

– Poslije tri mjeseca slijedi opet testiranje, pa ponovo nakon šest mjeseci. Znam da je svaki roditelj svjestan da postoje ovakve vrste opasnosti. Ali svejedno bih vojlela da pošaljem upozorenje da očito opreza nikad dosta – zaključila je majka četvorogodišnjaka.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x