Dr. Dešo Mešić doživio težak moždani udar

4 946

Direktor Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla prof.dr. Dešo Mešić doživio je u utorak težak moždani udar.Nakon što je u teškom zdravstvenom stanju primljen u UKC-u Tuzla, jutros je transportovan u VMA u Beogradu gdje će biti podrvrgnut operativnom zahvatu, potvrđeno je TIP-u u UKC-u Tuzla.

˝Prof.dr. Dešo Mešić primljen je u UKC Tuzla u utorak oko 20:30 sati u teškom zdravstvenom stanju. Nakon obavljene dijagnostike utvrđeno je da se radi o moždanom krvarenju. Jutros je u uspješno transportovan u Vojno medicinsku akademiju u Beogradu gdje će biti nastavljeno njegovo liječenje˝, rekla je za naš portal glasnogovornica UKC-a Tuzla Amra Odobašić.

Direktor Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla prof. dr. Dešo Mešić rođen je 1957. godine u Priluku, općina Živinice. Godine 1983. završio je medicinski fakultet u Tuzli, a od 1984. godine zaposlen je na hirurškoj klinici u Tuzli. Član je Kongresa hirurga u SAD i član je Američke hirurške asocijacije. Do sada objavio veliki broj naučnih i stručnih radova u domaćim i inostranim časopisima.

(Tip)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
No nick name

Neka mu je Bog na pomoći,izdrži veliki čovječe.

iraq

Dr Deso jedan od rijetko dobrih ljudi i humanista nadam se vasem oporavku.

kisa

Izdržat će on! Mora!! On je jedan veliki humanista,dobar doktor i čovjek prije svega! Doktore brz i uspješan oporavak Vam želimo!Bit će to sve dobro ako Bog da.

brazzo1410

zadnje vijesti.zavrsena operacija u 14:05 jos je rano za prognozu,ali dr. Radovic se nada najboljem.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x